Soğuk oda gaz kaçağı

Gürkanizmir

Katılımcı Üye
Katılım
14 Kas 2017
Mesajlar
1,119
Puanları
56
Yaş
34
Konum
İzmir
Eksi 18 odada gaz kaçağı olduğunu düşünüyorum. Sistem büyük. Kontrol etmeye nerden başlamali. Basit yöntemleri varmıdir.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ilk önce rakorlardan başla bence, ek uerleri her zaman potansiyeldir+ dönüş kıvrımlarının olduğu yerler.
 
Soğuk hava boru sistemi fazla olur daha hızlı bulmak istiyosan kaçağı sisteme azot bas derhal belli eder kendini sızıntı
 
Bu gibi durumlarda sistemdeki gazı tamamen boşaltıp azot basmadan önce, gaz kaçağı ihtimalimi yoksa gerçekten gaz kaçağı varlığından emin olup büyüklüğünü tahmin etmek için gazı tamamlayıp süreci takip etmek daha mantıklı. Gaz kaçağını aramak sistemin borulamasına göre bazen işkence olur. Bence gazını tamamla, sonra rekorları ve ulaşabildiğin tüm kaynak ve bağlantı noktalarını köpükle kontrol et. Kontrolü biten bölgeyi peçeteyle kurula sonra temiz bir peçeteyi sıkı olmayacak şekilde kablo bağı ile bu bağlantı noktalarının etrafına sar. Daha sonra soğutma da bir problem bildirilirse yada 1 ay sonra kontrole geldiğinde peçetelerde yağ durumunu kontrol edebilirsin, eğer ki birkaç haftada soğutma randımanı düşerse ve peçetelerde yağ göremezsen azot basmak kaçınılmaz. Onuda kaçak büyük yada kondanser hattında diye tahmin edersin. Gaz kaçağının varlığını tespit etmek kolayda nerede olduğunu bulmak zordur. Bazen azot bile yetersiz kalır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,860
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst