Soğuk çekme lamadan kızak

haktan61

Üye
Katılım
19 Tem 2020
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
35
Merhabalar soğuk çekme lamadan erkekli dişili kızak yapmak istiyorum . kızakların üstünde yaklaşık 200 kg yük olacak. Ben bu kızakları M20 Volantta yaklaşık 1 veya 2 cm ufak hareketler yapmak istiyorum . Bu harekette sürekli kullanılmıyacaktır. Sizce bu kızakları bu yükle , bu volantla manuel olarak hareket ettirebilirmiyim.
 
200kg manuel hareket derken nasıl hareket ettirmeyi düşünüyorsunuz bir motora kontaktörle hareket mi vereceksiniz?1-2 cm kısa mesafe asenkron motorla bu kadar kısa mesafede hareket zor olur servo motor da pahalı olur.Daha önce bahsettiğiniz uygulamaya benzer bir kızak sistemi gördüm ama lamanın kenarları yuvarlatılmıştı tekerlek koyulmuş bu yuvarlanmış yerlere tekerler koyulmuş ve makine ekseni olarak kullanılmıştı ama mesafesi 2,5-3 metre vardı
 
Resimdeki gibi volan kolu olacak. Bu volan kolu el ile çevrilerek M20 Saplama ile kızaklara hareket verilecek manuel olarak. Acaba bu 200 kg el ile çevirerek hareket edebilir mi. Teker, bilyalı yataklar veya linear kızaklar kullanmak istemiyorum. Çünkü mekanizma durduğu zaman kızaklar üzerinde bulanan pnömatik piston yaklasık 1,5 ton baskı uyguluyacak. Gövdenin esnememesi için bu tarz bir kızak kulllanmak istiyorum.
 

Ekli dosyalar

  • volant kolu.png
    volant kolu.png
    139.1 KB · Görüntüleme: 2
o biraz zor bir insan 200kg itebilir mi?dişli sistem olmalı ki elle hareket etsin bence
 
Tşk ederim çözdüm sistemi. Vinç teker sistemi uyguladım. Hem hareket kolaylaştı. Hemde durdugu zaman. 1.5 tonluk baskıya dayanacak. Esneme olmayacak.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,913
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst