snmp adaptör hakkında

cglryzc

Üye
Katılım
15 Kas 2006
Mesajlar
101
Puanları
1
Yaş
39
Konum
ARTVİN
Merhaba,

UPS'lerin uzaktan izlenebilmesi amacıyla SNMP adaptör kullanan var mı? Kullanan varsa biraz bilgi verebilir mi?
Elimizdeki UPS markaları MAKELSAN ve ENEL. İkisinin de kataloglarında SNMP ile haberleşme imkanı olduğu yazılı.

Şimdiden teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İki markada da SNMP ile haberleşme mevcut. Tam olarak ne öğrenmek istediğinizi sorarsanız yardımcı olayım.
 
SNMP adaptör ile cihazları uzaktan izleyebilir miyim? Bu adaptörün fiyatı yaklaşık olarak ne kadar? Bağlantı için farklı bir ürüne ihtiyacım var mı? Bir de UPS'in hangi çıkışını kullanmam gerekiyor?
 
SNMP ile uzaktan takip edebilirsin. Alarm, kesinti, akü seviyesinin azalması vs gibi durumlarda mail attırabilirsin. Tarayıcı üzerinden ip girerek veya SNMP üreticisinin yardımcı programları üzerinden görüntüleyebilirsin. Şuanki fiyatlarını bilmiyorum fakat yıl başında 100 dolar civarındaydı. Modeline göre değişmekle birlikte UPS'in haberleşme kartı üzerinde veya UPS ayrı bir kısımda SNMP'yi monte edeceğin bir alan bulunur, oraya SNMP'yi takar SNMP'nin ile haberleşme veya anakart ile bağlantısı için SNMP ile gelen kabloyu bağlarsın. Ağ kablosunu SNMP'ye takıp ayarlarını yardımcı program üzerinden yapar kullanmaya başlarsın. SNMP takılacak yerle ve SNMP ayarlarıyla ilgili UPS modeli ile ilgili olan bilgiyi kullanım kılavuzundan bulabilirsin (bazı UPS modellerinde SNMP'yi panel üzerinden aktive etmen gerekiyor). Ayrıca external SNMP'lerde mevcut. Bu SNMP'lerden kullanırsan SNMP'nin yanında güç adaptörü oluyor, bu adaptörü prize takıyorsun, SNMP-UPS kablosunu UPS üzerindeki RS232 soketine bağlıyorsun ve SNMP'ye ağ kablosu taktığında kullanmaya başlıyorsun. External olanların fiyatları biraz daha yüksek.

Not: Enel UPS'inin modelini yazarsan SNMP montaj kılavuzu gönderebilirim.
 
Merhaba,

Detaylı bilgilendirmeniz için teşekkürler. ENEL UPS'lerimiz C1 serisi 30-60-80 ve120 KVA ile D1 serisi 160 KVA.

Şimdiden teşekkürler.
 
Merhaba ustam, işletmemizde enel E1 serisi 10 kva ups bağlı. Dün giriş beslemesi aniden kesilmiş ama ups devreye girmemiş . Ön paneldeki ledler kırmızı yanıyor.. Bunun sorunu nedir? Enelin sitesinden e1 serisi kullanım klavuzunu bulmadım. Yardımcı olur musunuz?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst