SMS ile fırın kontrol otomasyonu

runhek

Üye
Katılım
30 Mar 2012
Mesajlar
105
Puanları
1
Yaş
34
q34v2.bmp



Uzaktan kontrollü fırın otomasyon sisteminde fırıncı gelmeden hamurun yoğurulup hazır hale gelmesi istenmektedir. Fırın dışından sisteme SMS atarak istenilen zamanda sistemin açılması sağlanacaktır. +901234567 numarasına “hamur hazırla” mesajı atıldığında sistem çalışacaktır. Otomasyon olarak da komut geldiğinde hamur yoğurma haznesine 50sn süreyle un ve 20sn süreyle su gönderilecektir. Daha sonra ise 5sn süreyle maya gönderilecektir. Karışım tamamlandıktan sonra karışım motoru 15dk çalışacak sonra fırıncıya “hamuru hazırladım” mesajı gönderilecektir.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
merhaba bu sistem sms ile olmaz hata yaparsın elinde olmıyan sebeplerle örnek vereyim gsm operatorlerınden mesaj attığında anında ulaşiyormu hayır aynı sistemı yapmıştım arazıde sulama motorlarını açma kapama için hıç unutmuyorum beş yıl önce gsm modullu sizin bahsettığınız gıbı mesajla açma kapama yapmıştım uygulamaya bır çıftçıye taktım sms attım motor çalıştı kapatmak için sms attım motor çalışmaya devam yanlışmı yaptım dıye ard arda sms attım tam 20 dk sonra motor kapandı zamanlı çalıştıracaksan bır sistemı sms bence çok çok sakıncalı anlık ara dtmf olarak komut ver en mantıklısı kolay gelsın
 
o zaman handshake li yapılabilir. motor başladı mı çalışmaya hazırlanıyor diye mesaj atıcak. kapatma gecikmelerini de güvenlik açısından çift timer dan geçirip kapattırırız sonrasında da yine kapandı diye bir sms atar olur biter. tekrar tekrar çalıştırmak istenirse sulama örneği gibi o zaman tekrar sula sms gönderilir o da tekrar çalıştım der vs..
 
:)merhaba bahsettığınız sistem bana mantıklı gelmedı kusura bakmayın ama:) bence sağ elle sol kulağı kaşimak gıbı bişey belkı anlamadığımdandır
 
Tasarladığım otomasyonu telefonların bile az çektiği ortamda denenmiş ve sorunsuz çalışmıştır. Hatta mesaj attım 5sn sonra sistem çalışmaya başladı.
 
:)merhaba bahsettığınız sistem bana mantıklı gelmedı kusura bakmayın ama:) bence sağ elle sol kulağı kaşimak gıbı bişey belkı anlamadığımdandır

Tasarladığım sistemi eğitim amaçlı yaptım. Yani sadece blok ekleyip numara ve mesaj içeriği girilerek kolay bir şekilde PLC programı yazımını göstermek istedim.
 
eğıtım amaçlı ıse olur daha teknik sistem hem:)
 
merhabalar,
ben bu programı kullanıyorum. mikrodiagram oldukça başarılı bir arayüz ve programlama editörüne sahip. sms ile kontrolü bir feedback yaparakta kontrol edebilirsiniz. sms ulaşıp ulaşmadığını anlamak için sms çıkış ekleyebilir motorun durduğundan emin olabilirsiniz.
ikinci olarak dtmf kodda göndererek cihazı çalıştırabiliyorsunuz. gsmli çözüm olarak oldukça başarılı çözümler sunuyor.
 
sayın serdar bey arkadaş eğıtım amaçlı devreyı kurmuş sms ıle eğıtım amaçlı daha göze hoş gelır:)arkadaşa katılmamak yanlış ama benım resımdekı cihaz gsm modullu dtmf koduyla çalışan motor kumanda yukardada dedığım gıbı 5 yıl önce sms ıle yaptım muşterıye taktım adam kalsın dedığı halde cıhazı soktum şimdı dtmf ıle kontrol edıyorum bahsettığınız proğram olur ama çozum olmaz sadece motorun kapanıp kapanmadığını anlarsınız motor kapanmadıysa veya açılmadıysa motoru açmaya veya kapatmaya gıdeceksınız:) gıttıkten sonra kumandaya ne gerek var:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst