SMPS Trafolar Ses Sistemine Parazit Verir mi?

Salih445

Üye
Katılım
22 Haz 2016
Mesajlar
438
Puanları
16
Yaş
29
Bilgisayarımı açtığımda Oto teybin aux girişine bağlı olduğu için Bilgisayar tam anlamıyla açılana kadar Oto teypten aşırı yüksek parazit sesi geliyor şase alınmamış gibi sanki. Açılınca da çok az da olsa parazit veriyor ama son sesi filan getirince duyabiliyorum sadece. teybi akü ile besleyince parazit çok azalıyor yok gibi oluyor. teybi smps 5amper güç kaynağıyla besliyorum normal şartlarda. Birde bilgisayar yerine telefona mp3 çalara bağlayınca parazit yok oluyor smps kaynakta da aküde de(zaten pcye bağlayınca da az oluyor aküde). aynı aux kablosunu kullanıyorum. Bilgisayar neden parazit verir anakartım kaliteli bir anakart. Güç kaynağında bir sorun olabilir mi?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Konu bayabi gecmis hocam sizin gibi sorunu olup forumda bakinan illaki olur diye tahmin ediyorum 1. Sebep topraklama olmamasi 2.Sebep kondansetorlerden birisi mefta olmuş olabilir 3. Sebep mosfet veya transistorlerin onunde veya arkasinda buluna dirençlerden biri yanmis olabilir ( aküde'de ayni sorun mevcut ise )
 

Forum istatistikleri

Konular
128,177
Mesajlar
915,643
Kullanıcılar
449,938
Son üye
Dragonov

Yeni konular

Geri
Üst