SMPS Topoloji, Nüve Seçimi ve Tüm Hesaplamalar

wolf351

Üye
Katılım
31 Eki 2009
Mesajlar
249
Puanları
1
Arkadaşlar uzun süre önce bi site bulmuştum reklama girermi bilmiyorum ama topolojiye göre hesaplamalar yapıp nüve seçip sarım hesaplarını otomatik yapan bi siteydi. Projem için o siteyi kullanmadım fakat yabancı forumlarda bu siteyi baz olarak sarım yapanların devre yapanların bi sorunla karşılaşmadığını öğrendim. Hatta yabancı forumlada SMPS için o siteyi hep önerdiklerini gördüm. Bu forumda paylaşıldı mı bilmiyorum ama herkesin işini çok kolaylaştıracağını umuyorum. Projem için nüve seçimini bu siteye göre yapmıştım. PFC seçiminde hesapları doğru yapıyor fakat nüve seçiminde sıkıntı çıkartabiliyor çünkü şok bobini için her nüve türkiye de bulunamayabiliyor.

Design of switch power supplies

Adsız3.jpg

Siteye ilk girdiğinizde yukardaki sayfa açılıyor ordan uygun topojiyi seçmek için topolojini ismine tıklıyorsunuz. Help kısmında hesaplamaları öğrenebilirsiniz.

Adsız.jpg

Bu sayfada minimum ve maksimum giriş gerilimlerini, frekansı, çıkış gerilim ve akımını seçiyorsunuz calculate dediğinizde otomatik olarak hesap yapıp grafiklerini gösteriyor.

Adsız2.jpg

Transformer Data da yukardaki tabloyu göstermektedir. Yeşiller uygun nüvelerdir. N1 ve N2 sarım sayılarını ve d olarak kablonun kesitini ve A olarak kesit alanını göstermektedir.

Coil Data ya tıklayarak çıkış bobini için nüve seçimini ve sarım ile ilgili bilgileri öğrenebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,160
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst