Smps devrelerde giris katında entegrenin çalıştırılması

WattMan

Üye
Katılım
26 Eki 2019
Mesajlar
167
Puanları
1
Yaş
45
Merhaba arkadaşlar birşey danışmak istiyorum
Smps devrelerde Şebeke gerilimini doğrultup filtre ediyorlar ve anahtarlama elamanını sürüyorlar fakat anahtarlama elemanını surmek icin kare dalga oluşturan entegreyi hangi yolla calistiriyorlar anlam veremedim demek istediğim entegre dogrultulan 220 voltan enerjisini alıyor ama entegrenin datasheet inde maksimum bağlanması gereken voltaj 30 volt diyor yani giriş katında entegreyi çalıştırmak için voltajı nasıl düşürüyorlar?

Gerilim bölücü direnç ilemi ( bu pek kullanışlı değil)
Bazı devrelerde paralel kondansatör ve ona seri bağlı direnç ile girişe bağlandığını gördüm buda voltaj düşüren bir devremi ? Yani 2 direnç le gerilimi düşürmek yerine direnclerden birisi kapasite oluyor ?
Yada zener diyotlami entegrenin çalışma gerilimi elde ediliyor ?

Örneğin tl494 entegresi maksimum giriş voltajı yanlış değilse 36 volt ama smps devrelerde trafo dan önce olan bölümde sürüyorlar buda 220volt şebeke gerilimi oluyorlar burada nasıl yol izleyerek entegreye uygun voltaj elde ediyorlar ?
Teşekkürler

Yanliş kategoriye açtım konuyu sanırım
 
Son düzenleme:
seri direnç + paralel kondansatör ve zener ile entegrenin birkaç msn çalışması sağlanıyor. daha sonra entegre beslemesi switch mode trafodan sağlanıyor. uc384x serisine bakın.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst