smd diyot karşılığı ve seramik kapasitör

disasterus

Üye
Katılım
19 Eki 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
47
merhaba, iki konuda yardımınzıı rica ediyorum.

ilk yeşil devre bir hdd devresi ( ST3500418AS) resimde görülmeyen altta bir smd diyot bozulunca girişteki minik seramik kapasitörler yanmış. Diyotu değiştirecem,
ancak beni düşündüren girişteki minik seramik kapasitörleri değiştirme. bildiğim kadarıyla bunlar kutupsuz kapasitörler, bunların değerleri nasıl okunur, aynısı nasıl tespit edilir? , veya o yanan yeri temizleyip kapasitörsüz direk birleştirsem çalışırmı/sorun olurmu ?
IMAG1146.jpg




Diğer konu aşağıdaki resim bir dvr'a ait cihazın güç kaynağı 12V 2A işaretli SMD DİYOT kısa devre gözüküyor, bozulmuş yani. parçayı buralarda malzemeciler de araştırdım bulamadım.
diyotun üzerinde GEE yazıyor o kodla internet te araştırdım resim üzerine yapıştırdığım tabloda gözüken bilgilere ulaştım. Bu bilgiler ışığında devredeki diyotun yerine piyasada bulunabilecek hangi malzemeyi kullanabilirim. yardımlarınızı rica ediyorum.

IMAG1150.jpg
 
Hardiskteki bobin olmalı veya ferrit bead. Diyodu benzer ana kartlardan veya pc anakartlarında aramalısın.
 
Çalışmaya çalışır ama bunların kullanma-takılma amacı burdaki sinyallerin çevreden daha az etkilenmesi daha kararlı seviyede giriş çıkış yapması.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,240
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst