Slax'ı bilmeyen var mı?

eemabal

Üye
Katılım
14 Tem 2008
Mesajlar
200
Puanları
1
Slm arkadaşlar. Çok hoşuma giden ve bilmeyenlerin bilmesini istediğim çok kullanışlı bir işletim sistemini bildiğim kadarıyla tanıtmak istedim. Ben yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ama tabiki bilgisyarımda yüklü değil :) flash belleğimde yüklü gittiğim her yerde bulduğum bilgisayarda kendi işletim sistemimi çalıştırabiliyorum. O kadar kullanışlı bir sistem ki linux un harika mimarisini tam anlamıyla kullanırken farkedeceksiniz.
Slax ne yapabilir?
Bu sorunun cevabını az çok verdik ama tekrar etmek bizi yormaz heralde:)
1-Çökmüş bir işletim sisteminden bütün verilerinizi kurtarabilirsiniz hemde 1gb usb bellek kullanarak.
2-İşletim sisteminizi yanınızda taşıyabilirsiniz hemde bütün dosyalarınızla birlikte(Bu biraz flash bellek kapasitenize bağlı)
3-Kullanmaktan bıktığınız windows işletim sistemizine taşınabilir harika bir alternatif..
Daha ne diyeyim bilmiyorum ama Türkçe desteğinin tam olması ve internet sitesinin tamamen Türkçe olması daha da ballandırıyor :) Ben bir kullanıcı olarak sadece internete girenlerin, müzik video izleyenlerin kolaylıkla kullanabileceğini düşünüyorum.
İnternet adresi Slax: your pocket operating system
Buradan language bölümünden tr seçerek dilimize çevirisini yapıyoruz. Solda üstte Türkçe Slax yazan yere tıklayarak buradan USB için slax seçeneğiyle dosyamızı indriyoruz. İndirdiğimiz dosyayı klasöre çıkarıp Fat/Fat32 ile biçimlenmiş Flash belleğimize boot ve slax dosyalarını kopyalıyoruz. DAha sonra boot klasörü içinden Bootish.bat dosyasına tıklıyor ve çıkan ekranda herhangi bir düğmeye basarak boot edilebilir bir yapıya dönüştürüyoruz. İşlem bu kadar artık kullanıma hazır bir sistemimiz var :)
Bilgisayarımızı bios dan(flash bellekten boot özelliğini desteklemesi gerekir) flash belleğimizi seçerek yeniden başlatıyoruz. Ve çıkan ekrandan Enter a basarak sistemimizi yüklüyoruz. Olay bu kadar arkadaşlar bildiğim kadarıyla sorularınıza cevap verebilirim hoşçakalın...
 
teşekküreler uygun zamanda deneyeyim
kolay gelsin
 
tesekkur ederım
 
Çok ca kullanıyorum. Linuxu win işletim sistemi hiç açılmadığında verileri kurtarmak için. Paylaşım için teşekkürler
 
Veri kurtarmada gerçekten çok işe yarıyor. :D
 
Teşekkürler Sayın eemabal
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,831
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst