sizce hangi televizyon ?

altaş

Üye
Katılım
24 Kas 2009
Mesajlar
139
Puanları
1
s.a arkadaşlar yeni taşınacağımız evde plazma televizyon almak istiyoruz acaba hangi marka model alsak ? biz hala evimizde tüplü televizyon kullanıyoruz ve görüntü kalitesi çok kötü hatta gözümüzü bozacak derecede piyasada çok ürün var yok led tv yok plazma tv yok lcd tv bunların hepsi aynı değilmi farkı nedir alsak hangisini tavsiye edersiniz. ???
 
selam.Plazma tv lafın gelişi söyleniyor artık.teknolojisi eski ve enerji tüketimi fazla olduğundan pek talep edilmiyor.öncelikle ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun bir tv seçmeniz gerekiyor.şu anda piyasadaki lider markalar samsung,phılıps,lg,sony,panasonic dir.alacagınız tv ileriye dönük olarak mutlaka FULL HD olmalı,HD READY kesinlikle tercih edilmemelidir.daha sonra tv nin harcıyacagı enerji tv nin fiyatını geçmesin diyorsan KESİNLİKLE LED TV almalısın.ekran boyu evinizin büyüklüğü ile alakalıdır.küçük odaya büyük ekran tercih edilmemelidir.alacagınız tv den tam performans alacaksanız,mutlaka HD RECEIVER veya DIGITURK HD gibi cihazlar bağlamalısınız.sadece tv yi değiştirmekle görüntü kaliteniz yükselmez.son olarak mutlaka tavsiye edilen cihazları tercih edin ve mutlaka izleyerek alın.kolay gelsin.
 
tşk ederim hakan hocam bilgi verdiğiniz için....
 
Uydu alıcısı içinde,Phılıps.Diğer özellikler,kesenize kalmış.
 
plazma kimse kullanmıyor artık..led al..sonra fullhd olsun(1080p)...sonra refresh hızı enaz 100hz olmalı 50-60 hz den uzak dur..3d olmasını istiyorsan pasif gözlük teknolojisi(fpr) olsun..gözlükler çok hafif,ucuz ve başağrııs olayı daha az,görüntüler daha akıcı titireme yok...3d senin için önemli ise kesinlikle lg yi tercih et,3d olayında lg açık ara önde...ben lg 42lw570s(nakit 2150 ye aldım) kullanıyorum gayet memnunum..3d önemli değilse panasonic,samsung...sonra dahili hd uydu alıcısı olsun...umarım yardımcı olabildim
 
Peki arakadaşlar plazmanın ömrü ne kadar led in ömrü ne kadar. şu anda yeni çıkan plazmaların enerji tüketimi de o kadar fazla değil sanırım
 
plazama ile led in enerji tüketimindeki farkı aylık 15 lirayı geçmez...ömür olarak kanıtlanmış kesin birşey yok söylenen led lerin ömürlerinin daha uzun olduğu..aslında ömür konusuna takılma çünkü teknoloji okadar çabuk gelişiyorki tüketiciye sunulan ..teknolojik gelişmişlik ;alınan bir ürünü ömrünü doldurmadan yenisine sürüklüyor...misal cep telefonları...şuan 1400 tlye 50" bir plazmatv alınabilir...plazmalarda fiyatlar yerlerde...
 
s.a arkadaşlar yeni taşınacağımız evde plazma televizyon almak istiyoruz acaba hangi marka model alsak ? biz hala evimizde tüplü televizyon kullanıyoruz ve görüntü kalitesi çok kötü hatta gözümüzü bozacak derecede piyasada çok ürün var yok led tv yok plazma tv yok lcd tv bunların hepsi aynı değilmi farkı nedir alsak hangisini tavsiye edersiniz. ???

Neden led lcd veya monitör?

Çünkü;

1.Led geri aydınlatmalı monitör veya lcd'lerde haliyle daha az elektrik kullanılıyor,yeşil ve çevreci.
2.Daha keskin,net resim,daha yüksek parlaklık ve kontras kalitesi.
3.Baktığınız açıya göre renklenme yapmayan,bozulmayan görüntü kalitesi.
4.Daha az ısınma,oda ısısına katkısının daha az olması ve dolayısıyle bilhassa yazın klima giderleri yönünden tasarruf.
5.Daha ince hacimde ve daha zarif,hafif tasarım.

Bunlar avantajları,peki dezavantajı yok mudur acaba?Her güzelin bir kusuru bulunur elbette.Bilhassa led lcd tv'lerde ince ve dar hacime sığdırılmaya çalışılan stereo hoparlörlerin de ayni şekilde dar ve ince olanları,daha küçük olanları seçilebildiğinden(Birkaç kötü markayı kastediyorum tabiki)ses kalitesi yönünden beklentilerinizin altında bir kaliteyle de karşılaşabilirsiniz.

Nitekim,bendeniz 32" samsung lcd tv'den önce premier marka 24" led lcd'deki ses kalitesindeki hayal kırıklığı yüzünden iade edip,32" samsung lcd tv'yi tercih etmiştim.Belki tek dezavantajları bu ses bakımından olabilir diye düşünüyorum,yoksa görüntü kalitesi yönünden plazma tv'den de çok aşağıda değildir,öyle olsaydı insanlar bu kadar tercih etmezlerdi diye düşünüyorum.Hatta,32" samsung tv'yi led almadığıma ve hp marka dizüstümü de yalnızca lcd ekranlı seçtiğime pişmanım.Ancak o sırada led lcd'ler emekleme devresinde ve pek fazla da yaygın olarak satışta değildi.

Plazma tv'lere güç harcamaları,yüksek ilk alış fiyatları yüzünden hiçbir zaman sıcak bakmadım,açıkça itiraf edeyim.Tabi,tercih edenlerin elbette geçerli tercih edip kullanma gerekçeleri haklı olarak bulunabilir,buna da son derecede saygı duyuyorum.

Dürüstçe son olarak söyleyeceğim şudur ki;yalnızca masaüstü pc'demde kullandığım lcd led monitörden son derecede memnunum,diğer bir başka monitörüm de 19" asus lcd monitör,fazla ısınıyor ve açıya göre de görüntü kalitesi değişiyor maalesef.Lcd teknolojisiyle ilgili memnuniyetim bundan ibarettir.Yeni tercih yapıp da satın alacaklara samsung markasının sadece,HD,16:9,geniş ekranlı lcd led'li modellerini tavsiye ediyorum,kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst