Sizce Bu Cesaret mi?

usta murat

Üye
Katılım
7 Eki 2010
Mesajlar
318
Puanları
6
Yaş
41
[video=youtube;NY3Q1VrA8jI]http://www.youtube.com/watch?v=NY3Q1VrA8jI&feature=related[/video]
 
Klima söküm ve montajlar mesleğimizle bir bir bağlantısı yoktur !
Klimacılık ,gerçek adı (İKLİMLENDİRİÇİLİK)uzmanlık ister,eğitim ister.
Mesleğimizi genelde inşaat sektöründe ara elaman olan kişiler[altı üstü 10 delik ]diyen zihniyetler yapmaya kalktıklarından İklimlendiriçileri amele olarak gören bir toplum oluştu.

Geçmişte işlerin azlığı,tutulan inşaat işçilerin bedellerinin yüksekliği,işini iyi yapamayan amelelerin çokluğu iklimlendiriçileri amele sınıfına doğru iteledi.

İşçi ücretlerinin yüksekliği servis merkezlerinin müdürlerinin işgüzarlığı (boş boş duracağınıza montaj yapın) mantığı bugünlere gelinmesine neden oldu.
 
oraya çıkan para kazanmak için bir şeyleri göze alıyor ama işin aslına bakarsan cihazı oraya asana bir iki kelime söylemek lazım yapıp gidim mantığı oldukça splitçi mantığı ve her zaman aynı yolda gitmesi normaldir,yarın bir gün acaba bu cihaza bakılırmı diye düşünmek çooook zor bir şey ;)

bu işi yapanlar okul okuyarak iklimlendirme mezunu olmuyor,çekirdek diye tabir edilen bilgiyle kimi usta kimi ezberci ama montaj yapmadan da bu iş olmuyor bir montaj için bir çok takım taşınıyor sonuç olarak bende gerekirse montaj yapıyorum ama kendime AMELE dedirtmem ben bu işten para kazanıyorsam kazandırıyorumda koltukta oturupta iş yönetmeyi iş sayanlar benim gözümde ameledir ;)
 
ne yapsın garibim onun mu suçu var yoksa o dış üniteyi illaki oraya asmasını söyleyen işveren yada müşterinin.mi?????

o sadece ay sonunda evine ekmek parası götürmek için bu işi yapan bir insan ...
 
Böyle bir hata yüzünden bir meslekdaşım servis arkadaşımın çalışanı düşerek hayatını kaybetti..

Lütfen eğitim herşey para değil .. insan hayatıda önemli.. Ailenin tek çocuğuydu..
 
ipini koparan klimacı oldu meslek ayağa düştü herkes bu lafları söyler gider mecburiyetten 20. kattan baş aşağı klima takar piyasada soğutma iklimlendirme ile alakalı bikaç dernek var sosiad gibi de hepsi patron derneği hiçbiri böyle bir montajı ben elemanıma yaptırmam demez bunu dedirtebilecek bir dernek olursa bu sektöre gerçekten emek verenler akrobatlığa soyunmaz bu videodaki gibi çoğu insan mecburiyetten çıkmaktadır oralara
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst