SIVI SEVİYE PANOSUNA SU TAHRİBATINI NASIL YAPABİLİRİM

umut1165

Üye
Katılım
6 Mar 2014
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
28
SIVI SEVİYE KONTROL PANOSUNUN SIVI SEVİYESİ MİNİMUM SEVİYEDEYKEN SU ÇEKMESİNİ NASIL SAĞLAYABİLİRİM YARDIMCI OLURMUSUNUZ ÇOK TEŞEKKÜRLER..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sorunuz çok karısık, ama eğer su sevıyesı elektrodların altına indiği için motor stop ettiği anda da suyu en alt seviyeye kadar çekmek istiyorum diyorsanız; xsıvı sevıye rölesındekı müşterek ve normalde acık kontakları motoru çalıştıran ucları kısa devre ediniz..
 
Şu şekilde su bitmeye yakınken otomatik olarak suyun çekmesini sağlayacak bir mekanik sistem olarak bir fikir istiyorum.Teşekkürler
 
Su nasıl bitiyor? Pompa var. Suyun çekmesini sağlayacak sistem? Önce normal sistemi, pompa durduktan sonra kaç cm su kalıyor, depo havuz ölçülerini anlat.
 
Ben öğrenciyim bir dersimizde proje yapmamız gerekiyor bizde sıvı seviye panosu yaptık suyuda orta derinliklerde bir kovada koyucaz panonun calıstıgını göstermek için sadece ama hocamız istiyorki bu kovaya su otomatik olarak (mesela selenoid valfle) bir sistem lazım yani su kovada hiç yokken suyun olmadıgını tespit edip otomatik olarak yapılan sistemle suyun çekilmesini sağlayacak gibi
 
umut1165,

İlk yazdığınız mesaj ile son yazdığınız arasında dağlar kadar fark var, bu farkı benden önceki arkadaşların yazdıklarını okuyarak da anlayabilirsiniz.

Gelelim sorunuza;

Size daha net cevap verebilmek için 2 sorum olacak;
1- Sıvı seviyesini ölçmek için nasıl bir sensör kullandınız?
2- Panonuzun içinde ne var? PLC mi? PIC mi? Sadece kontaktörler mi?
 
sadece kontaktörlerle yıldız üçgen bağlantı yaparak sıvı seviye kontrol rölesi (ssrc-04) kullandım
 
Aşağıda kullandığınız kontrol rölesinin çalışmasına ait açıklamaları içeren link var.
Sizin yaptığınız devre kovadaki suyun boşaltılması için, kova dolduğunda motorunuz-pompanız devreye giriyor. O zaman basit mantıkla sizin motorunuzun çalışmadığı zamanlarda kullanmak istediğiniz selenoid valfin çalışması ve kovayı doldurması gerekiyor. Bu durumda yapmanız gereken işlem çok basit, motoru yani pompayı devreye alan kontaktörün kapalı kontağını kullanarak selenoidi enerjilendirin. Aynı anda ya kovanıza su dolacaktır ya da kovanızdaki suyu boşaltan motorunuz-pompanız çalışacaktır.
Hepsi bu.:)

http://www.elektrikrehberiniz.com/role/sivi-seviye-rolesi-3414/
 
Çok teşekkür ederim anladım su alırken kova dolarken giriş hattı açılırken selenoid valfinde kova boşalırken çıkış hattı mı açılıyor çok teşekkür ederim cevaplarınız içinde..
 
ENTES Röle kullanma kılavuzu.....
 

Ekli dosyalar

  • SSRC-04_ENTES SSKR.pdf
    90.1 KB · Görüntüleme: 15

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst