Site Jeneratörü Dengesiz mi?

Saruman

Üye
Katılım
27 Ocak 2009
Mesajlar
72
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar, 2 blok ve 80 daireden oluşan sitedeki jeneratörümüz, elektrik kesilir kesilmez devreye giriyor ve hemen elektrik almaya başlıyoruz. Bence bu sakıncalı bir durum, en azından jeneratörün ısınması ve yüke binmeden önce normal gücüne erişmesi gerekli diye düşünüyorum.

Sıkıntımız ise, ölçme şansım olmadı ama ilk çalışmada jeneratörden gelen gerilimin yüksek olması.Bu nedenler 5-6 kişinin Tv, 3 kişininde buzdolabı bozuldu.

Yönetici ile bu durumu etraflıca görüşmek için teknik bilgiler almak istedim.

Sizcede elektrik kesilir kesilmez jeneratörün devreye girmesi sakıncalımıdır? Elektronik eşyalara zarar vermesini önlemek için, jeneratörde ne gibi değişiklikler yapılır?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
"Enerji kesilir kesilmez" dediğiniz kaç dakika ??? 1 mi, 3 mü, 5 mi, 10 mu ?

Elektronik cihazlar, yalnızca yüksek gerilimden arızalanmaz. Düşük gerilim de arızaya yol açabilir. O yüzden ölçüm yapmadan, jeneratörün ilk anda fazla gerilim ürettiğini söyleyemeyiz... Hem ilk anda, yükten dolayı, düşük gerilim olasılığı çok daha fazla...

Bu probleminizde, daha iyi yardımcı olabilmemiz için daha somut bilgilere ihtiyacımız olacak...
 
bir jeneratörün enerji kesildiğinde 20'saniyede devreye girmesi lazımdır.bir anormallik var. jeneratörün marka ve modeli ne kaç yıllık?
 
bir jeneratörün enerji kesildiğinde 20'saniyede devreye girmesi lazımdır.bir anormallik var. jeneratörün marka ve modeli ne kaç yıllık?

Böyle bir sınırlandırma yapmak ne kadar dogru olur bılmıyorum ama,her jeneratorun referans fazları kesıldıkten sonra hemen devreye gırmesi gerekir ama yükü üzerine alabılmesi için gereklı olan gerilim ve frekans degerlerını yakalamış olması gerekır.Buda eger jenerator yenı teknooji ise bu bılgısayar yazılımı ıle yapılmakta,yok daha eskı bır transfer panosu kullanılıyorsa bu işi zannedersem belırlı bır zaman perıyoduna baglayarak otomatık olarak verılmekte.jeneratorun teknolojısı ve transfer panosuyla ılgılı bıraz daha detay yazarsa arkadaş zannedersem yardımcı olunur.
 
jeneratör ilk çalıştıktan ısınana kadar maximum vereceği değeri verir taaki ısınınca performansı düşer o nedenle jeneratörlerde bir max çıkış değeri verdır bir de sürekli çıkış değeri.. örneğin benim 2,5 kva lık jeneratörümün max çıkışı 2500 W sürekli çıkışı 2000W tır.. en basidinden jeneratörün çıkışına regülatör bağlatabilirsiniz diye düşünüyorum...
 
Teşekkür ederim arkadaşlar, jeneratör 3 yıllık, ama tam teknik verileri bilemiyorum. Elektrik kesildiğinde 3-5 saniye içinde jeneratör devreye giriyor, yani elektrik kesildiğinde jeneratör sesini duyuyorum ve elektrik gelmiş oluyor, tabi bu ilk geliş esnası , normal Şebeke gerilimi gibi olmuyor sanki yükselip alçalıyormuş gibi, 10 saniye içinde ise rayına giriyor, ama o ilk 5-6 saniyelik peryotta durum tehlikeli oluyor sanırım.

Jeneratörün devreye girme süresi biraz daha uzatılsa veya çıkışa uygun regülatör takılsa gerilim düşme veya yükselme sorunu azalırmı?
 
bu nedenle evın gırısıne gerılım kontrol rolesı vede mevcut yuku tasıyacak bır kontaktor koyarak kendınızı alcak yuksek gerılıme karsı koruyabılırsınız toplam malıyet buzdolabı arızasından dusuktur
 
jeneratör ilk çalıştığı zaman öncelikle 400 volt enerjiyi verdikten sonra jeneratöre ait olan kontaktörü enerjilendirir fakat bu arada bütün cihazlar devrede olduğu için jeneratörde ani bir yüklenme olur enerji 400 voltun altına düşer jeneratör tekrar 400 volta çıkış verene kadar bu arada problem oluşabilir çıkışını regülatörle düzenleyebilirsin yinede regülatör satan firma ile görüşmeni tavsiye ederim
 
Şimdi sitedeki diğer daireler beni ilgilendirmez desek, sadece kendi dairemi güven altına alabilmem için sayın Gezer77'nin belirttiği gibi gerilim kontrol rölesi ve kontaktör takmam yeterli olur mu? Bu sistemi yaparsam kombi için ayrıca regülatör almama gerek kalır mı?

Daireme 3 faz geliyor.Sistem nasıl bağlanacak? Röle-Kontaktör-KAKR - Sigortalar şeklinde mi?
 
kacak akım rolesı ondan sonra kontaktore oradanda dagıtım sıgortalarına gıdecek
kacak akım cıkısından uc faz alcak yuksek gerılım rolesının uclarını alacaksınız vede kontaktoru onun rolesınden besleyeceksınız .fakat bu sıstemde eger sureklı bu gerılım gıdıp gelmesı yasanıyorsa buda sıkıntı yaratabılır yanı sıstemde anı degısımler oluyorsa sayet bu durumdada regulator onerımdır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst