Sistem Kapasitif ama Ceza Faturada Endüktif

Faturayı eklemeniz mümkün mü?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
durum buna cok benzıyo. lambalar floresan değil sokak aydınlatma lambaları. ilk devereye girdiğinde enduktife geçiyo röle de devereye kondansator alıyor. sonra bir kaç dakıka içinde hepsi çıkıyo ve sistem kapasitife geçiyor. burda sorun belli, lambalar patlak sistem kapasitif. fakat ceza neden endüktif. lambalar düzelince bunlar da düzelir mi?

Peki lambaların devrede olmadığı zamanlar olmaz mı? bu durumda endüktif te yazar, ışıklar yandığında kapasitif te.
 
arkadaşım önce sistemindeki arızaları gider. Sonra düzenli olarak sayaç değerlerini oku.sağlıklı veriler elde ettikten sonra kompanzasyon kademelerini sistemindeki devreye giren güce göre ayarla kompanzasyonda kademe güçleri ve yükler önemli Ayrıca sistemin dengeli yüklerden mi oluşuyor. Fazlar arası yük dengesi nasıl? bu faktörleri göz önüne alarak kompanzasyonunu yeniden düzenle. Gerekirse trifaze reaktif güç kontrol rölesi ve monofaze kondansatör kademeleri kullan. ayrıca kurulu gücün ne bunlardan bahsetmemişsin.
 
muhtemelen monofaze reaktif güç rölesi kullanıyorsun. akım trafosunun olduğu faz indiktüf iken diğer fazların kapasitif yani fazlar arası yük dengesi yok sisteminde. onun için rölen hata yapıyor ve indüktif cezaya giriyorsun. çözüm fazlar arası dengeli yük+3akım trafosu ile trifaze güç kontrol rölesi+ monofaze kondansatör gurupları
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,900
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst