Sistem analizi ve tasarım - ödevi yardım

Katılım
27 Ağu 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar
Ben cihat çelebi
Düzce Üniversitesi
Düzce meslek yüksekokulu
Endüstriyel otomasyon 2.sınıftayım.
eklediğim resimdeki sistemin plc programı için sizlerden yardım istiyorum.
Lütfen bana yardım edin.
şimdiden çok teşekkür ederim.
saygılarımla.

Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
arkadaşım çektiğin fotoğraftan birşey anlaşılmıyor.
ayrıca (ve daha da önemlisi) bu şekilde komple ödev konusunda sana kimsenin yardımcı olabileceğini sanmıyorum. tavsiyem; en azından kendin başla, birşeyler yaz, takıldığın spesifik konularda yardım bulman daha kolay olur.
kolay gelsin!
 
Sayın celebi.cihat

Ekteki resimden net birşey anlaşılamamaktadır. Nasıl bir sisteminiz var, işleyişi nasıl, aşamalar nelerdir, bunun gibi konular hakkında bilgi verebilirseniz, yardımcı olmaya çalışırız.
 
şekildeki sistem parça taşıma sistemidir. start butonuna basıldığında sistem enejilendikten bir süre sonra parça taşımaya başlayacak.(taşınacak parça birbirine geçmeli parçadır).sistem üç aşama parça taşıma işlemi yapacak.birinci aşamada aldığı parçayı sol tarafa ilerleyerek iilk yerine koyacak.ucunda açılabilir tutkaç vardır ona bağlı iki tane silindir.silindirin bir tanesi aşağı hareketi bir tanesi öne hareketi sağlıyor.neyse tutkaç biraz daha açılarak parçayı alıyor ve ikinci yerine koyuyor.tutkaç o parçayıda alıyor üçüncü yerine koyuyor ve sistem ilk baştaki parça taşınacak durumuna geliyor.sol tarafa ilerleyerek parça taşıma işlemi yapacak yani.tutkaç parçayı alırken ilk başta üstteki silindir öne gidiyor sonra tutkaca bağlı silindir tutkacı açıyor.(üstteki silindir olmadanda düşünebilirsiniz).burada doğrusal hareketi sağlayan bir adet step motor vardır.(sağ tarafta dirseğin olduğu yerde).plc ladder diyagramını bana çıkarırsanız allah sizden razı olsun çünkü çok uğraştım kafayı sıyırma düzeyine geldim.
Saygılarımla.
Cihat Çelebi tel no:0554 712 66 65
0537 619 77 86
0534 363 59 48
not:plc s7 200
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst