sirkülasyon pompası kaçak akım koruma hk.

fenerfan42

Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
36
Değerli arkadaşlarım. Yapmış olduğumuz imalat işlerinde bulunan MCC panosunun girişinde 30 mA lik kaçak akım koruma rölesi bulunmakta ve pano 6 tane sirkülasyon pompası, 2 tane hidrofor motoru beslemekte. Ancak motorları devreye alırken kaçak akım koruma rölesinin atmasından dolayı devreye alamadık. Beslemeler ve bağlantı şekillerini tekrar kontrol ettim ve hatta herhangi bir kaçak olmadığını gördüm. Acaba bu motorları nasıl devreye alırım. Bu arada kaçak akım koruma rölesi de normal çalışıyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Tek kaçak akım şalteri yerine,her motor devresi için kaçak akım şalteri bağlamanızda yarar var.
 
Fahri Bey. Benim de aklımdan ilk olarak bu geçti ama bitmiş bir imalatta düzenleme yapmak biraz zor. Çalışmış olduğumuz proje müellifi ile durumu görüştüm. Projeyi revize etmeye yanaşmadı. Böyle saçma bir sorunum daha var anlayacağınız. Bir karar verip bu kaçak akım rölesini iptal edersem hukuki sorunu olup olmayacağını merak ediyorum.
 
Proje müellifinin ! bu sorunun ortaya çıkacağını biliyor olup,projeyi buna göre çizmesi gerekirdi!İptal ederseniz,bir kaza halinde,sorumlu olursunuz.Panonun değişmesi pahasına,bu operasyonu yapmanız gerekir.Müellifiniz de,bu vesile ile,bu konuyu, öğrenmiş! olur.
 
Fahri Bey. Çok sağolun yardımlarınız için.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,477
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst