Sinyal kesici jammar devresi

komşusu çıkıpta gsm operatörüne arıza kaydı bıraktığında ve teknisyenleri gelip kapsama alanına müdahale durumunu fark ettiğinde hoş şeyler olmayabilir, çıkış gücünün çok sınırlı olması gerekir sanki
 
https://isahatipoglu.com/tag/gsm-jammer-devresi/

Alıntıdır !!!
  • Hukuki Alanda Jammer
JAMMER, Frekans karıştırıcılarla ilgili T.C. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun Bilgilendirme Yazısı’ndan bir kesit.
}GSM Jammer cihazlarının imali, ithali ve kullanımı (yasada belirtilen istisnai kurumlar için özel amaçlı cihaz olarak kullanımı dışında) yasak olduğu için, her türlü mekanda bu yasak geçerlidir. Cami, kilise, sinema, okul, cezaevi ve benzeri yerler 2813 sayılı Telsiz Kanunu gereği istisnai kurum ve kuruluşlar olarak nitelendirilmemektedir. Bu cihazlar sadece kapalı mekanda GSM telefon cihazlarının haberleşmesini engelleyecek kadar güçlü elektromanyetik dalga yaymakla kalmayıp, kapalı mekan çevresinde de haberleşme için kullanılan frekansları enterfere etmektedir.
}Kurumumuz halen bu konuda sözü edilen mevzuata uygun olarak görevini yerine getirmekle birlikte, yeni bir yasal düzenleme yapılması öngörülürse talep halinde bu hususta teknik çalışmalar yapabilecektir.
}Kanunda istisna tutulan Kurum ve Kuruluşlar dışında, GSM Jammer ve benzeri cihazlara ithal, imal ve kullanım izni verilmemektedir. Aynı şekilde bu cihazların özel amaçlı kullanımlar dışında piyasaya arzı, ABD’de, Avustralya’da, Pakistan’da, Japonya’da ve AB Topluluğu içinde yeralan ülkelerde de sınırlandırılmıştır.
}Kurumumuz bu konuda ilgili kurum ve kuruluşları da ihtiyaç duydukları takdirde bilgilendirmektedir.

Demek ki yasal değilmiş.

Konunun içeriğine bu konuda uyarı koymak lazım galiba. Yoksa hobi olarak yapayım dersin ama iş sayın @hearthief'in belirttiği gibi hoş olmayan yerlere gidebilir.
 
modemin bile çıkış gücünü için modemin kitapcığında uyarı var .
anten değiştirmek hakkında yasallık durumu ?
şikayet durumunda modem gücü yüksekse sorun yaratabilir bence .
 
10-12 yıl önce tlf ve ortam dinleme çok gündemdeyken bunlardan çok almıştım. Hakim, savcı, avukat, banka müdüründen tutun da kurumsal araç kullanan satış elamanına kadar kullanan çoktu. Bütün arkadaşlarımın çantasında bir bundan bir de gizli verici veya kamera tespit cihazı olurdu. Oturdukları lojmanlarda çok telsiz olduğu için sürekli sinyal verirdi. Çoğu paranoyak oldu bu yüzden.
644323_B_V41.jpeg
 
Arkadaşlar soruma cevap alamadım ama? güncel operatör sinyallerini keser mi bu taslak
 
bildiğim kadarıyla 4.5 g inovasyonu ile tüm gsm firmaları farklı frekanslarda çalışıyor emin misiniz tamamını kestiğine ve siz denediniz mi bu devreyi?
Ben bunu yaptığımda 3-4.5 g yoktu 10 sene oldu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,965
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst