Sincap kafes

alihaanc

Üye
Katılım
13 Mar 2021
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
24
Daha önce hiç kullanılmamış olan sincap kafesli asenkron motor ilk kullanımında jeneratör olarak çalıştırılacaktır. Makine jeneratör olarak çalışır mı?
 
1- site içerisinde arama yapmadan lütfen konu açmayınız.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/asenkron-motoru-generatör-olarak-çalıştırma.28742/
2- hz. google amca bana bunları gösterdi
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/asenkron-motoru-generatör-olarak-çalıştırma.28742/
3- aşağıdaki de bir siteden alıntıdır
motor içindeki stator bobini ile bu bobine paralel bir kondansatör bağlamaktan bahsettiğimizde bu yapı paralel resonans devresi olarak çalışır. Bu devreyi endüktans değerine göre 50 Hz de resonansa gelecek şekilde ayarlama ihtiyacı vardır. Bu hesaplamaları yapar da buna göre uygun kondansatör bağlarsanız her üç faz da ayrı ayrı resonansa girer. Bobinler arası açı, sistemin üreteceği 3 fazlı enerjinin faz farkı ile bu paralel rezonans devrelerini tetikler. Tetiklenme başladığında her bobin ve bu bobine bağlı olan kondansatörler kendi içlerinde akım dolaştırır. Bu akımlar rotor üzerinde kısa devre çubuklarını manyetik olarak etkileyecek manyetik alanı meydana getirir. Resonansı sürekli kılmak için hep bir enerjiye ihtiyaç vardır. Her fazın alternansı komşusunu besler.
 
Asenkron motorların jeneratör olarak çalışmasında en önemli anahtar kelimeniz "senkron hız" dır. Eğer asenkron motordaki sincap kafesli rotor çalışırken bu senkron hız aşılırsa motor bu defa tersine jeneratör olarak çalışır. Büyük ölçekli elektrik üretimi yapan rüzgar türbinlerinde, asenkron motorların bu senkron hızı artırılıp jeneratör olarak çalışmaları sağlanır. Vinç, asansör, kren, vb. asenkron motorlarında ise asenkron motor miline aşağı (düşey) inişlerde eklenen yerçekimi ağırlığı (kuvvetiyle) motor miline eklenmiş bu fazla moment motor sürücü devresindeki DC baralarına aşırı DC voltajları olarak gelir. Bunu önlemek için ya frenleme direnciyle DC baralara gelen bu DC yük bu direnç üzerinde kıyılır veya üretilmiş olan bu fazla AC yükü direk olarak şebekeye verilir. (Yeni nesil motor sürücülerinde de olduğu gibi) Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst