Sinamics s110 Sürücüsü

rotsis

Üye
Katılım
7 Ağu 2011
Mesajlar
736
Puanları
6
Yaş
39
sinamics s100 uss protokolü için PZD word atamaları tam olarak nasıl yapılıyor.
mesela Status Word 1 PZD1'nin 1.Biti "RDY" olarak tanımlanmış.Ben bu bilgiyi "USS_DRV bloğu"nun sol tarafındaki CTRL kısmından mı okumalıyım ne yapmalıyım?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
merhaba.haberleşme üzerinden okuma yapma için uss read bloğu var.bloğu incelemenizi tavsiye ederim.
 
merhaba.yazma işlemini gerçekleştrimiştim daha önce.okuma yapmadım hiç.ama akşam sizin için baktım.okuyacağınız parametreyi kullancağınız portu yazıp gerçekleştireceksiniz.sizin için bakıcam daha kapsamlı.
 
merhaba.haberleşme ile ilgili bir resim burda.ilk resimde sürüye run ve hız bilgisi veriliyor.ikincisinde sürücüden okunuyor.index ve parametre girişleri sürücüye göre değişiklik gösterebiliyor imiş.o yüzden onları incelemek gerekir.value dan sürücüden okuduğumuz değeri görebiliyormuşuz.iyi çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

  • uss haberleşme 2.jpg
    uss haberleşme 2.jpg
    98.3 KB · Görüntüleme: 83
  • uss haberleşme1.jpg
    uss haberleşme1.jpg
    97.7 KB · Görüntüleme: 70
merhaba
@sahinhan bey bende ilave olarak birşey sormak istiyorum.bu ayarları ve blokları s7 300 de profibus üzerinden haberleştirerek nasıl çalıştırırım quick start olarak ?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,827
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst