simit florasanı söndürdükten sonra ara ara flaş oluyor??

kemalbnc

Üye
Katılım
16 Nis 2012
Mesajlar
198
Puanları
1
Yaş
36
Herkese iyi günler. geçenlerde odama aydınlatma için Philips marka simit florasan taktım. Fakat florasanı söndürdükten sonra belirli aralıklarla kısmi flaşlar oluyor. Belli bir süreden sonra da sönümleniyor. Aynı florasanı başka 2 odaya daha taktım. Odaların birinde de aynı durum söz konusu. Neden olabilir?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Anahtarı kapattığınız halde,armatürde faz varmı ?Yani,anahtar,nötr üzerine konmuş olabilirmi ?Kontrol ettinizmi ?
 
öyle bi sıkıntı yok. öyle bi sıkıntı olsa sürekli flaş olur. fakat kapadıktan 10-15 dakka sonra olmuyor daha.
 
siz yinede anahtar kısmını kontrol ediniz nötr anahtar üzerinden geciyordur...fazı anahtardan gecirin..
 
o zaman kontrol edeyim de aklıma takılan konu şu şimdi de: Peki bi süre devam edip sonra flaş olmamasının nedeni ne? Dediğiniz şekilde olsa sönükken herzaman o şekilde flaş olması lazım. Flaştan kastım normal florasan lambaların ilk yanma anındaki şekilde değil. daha zayıf ama gözle görülecek şekilde.
 
Son düzenleme:
Benim bir yakınımın evindeki lambada da aynı durumu gözlemledim. Ben bu durumun şöyle olduğunu sanıyorum. Lambaya giden nötr yada faz hattından biri anahtar üzerinde olmadığından ve lamba söndükten sonra flamanlar hala sıcak olduğundan, nötr gerilimi yada faz gerilimi lambanın içerisinde gaz deşarjını devam ettiriyor ancak flamanlar bir müddet sonra soğuyunca ve gerilimde yetersiz gelince lamba içindeki deşarj sona eriyor. Benim tahminim bu yönde...
 
Tamam kontrol edip tekrar döneceğim. teşekkür ederim herkese..
 
Aynı olay ben tasarruflu ampülde yaşadım. Hatta başka bir sayfada tartışmasını da yaptık.
Ben olayı şöyle çözdüm. Anahtar kapalı olduğu halde (yani kontakları açık konumdayken) kontak çok zayıf olarak çıkış veriyordu.
Hani şu pert, manyetik veya ölü ceryan dediğimiz olay varya onun gibi. Elimi dokundurduğumda sönüyor.
İşte bu manyetik ceryan ampülün içindeki kondansatörü yavaş yavaş da olsa dolduruyor ve dolduktan sonra boşalırken flaş yapıyor.
 
ya da hatta sıfırlama yapılmış ise herhangi bir cihazda kacak oldugunda notr hattan gidip floresanı yakabiliyor kontrol edin :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,957
Mesajlar
913,907
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst