SIMATIC S7-200 CPU 224 aldim, ekipmanlar konusunda yardimci olurmusunuz?

ahmetabi2

Üye
Katılım
27 Nis 2009
Mesajlar
110
Puanları
1
Merhaba arkadaslar,

ikinci el bir SIMATIC S7-200 CPU 224 6ES7 214-1AD23-0XB0 (E03) aldim. Ben bu islemciyi ufak hoby projelerimde kullanmak istiyordum. O konuda bir kac sorum var lütfen yardimci olabilirmisiniz?

1- bu islemci sizce nasil, cikislar transistorlu, boyle olmasinin benim mekanik ufak calismalarda kullanabilmemde bir dezavantaji olurmu. Bu egitimde kullanabilmem icin yeterlimidir veya CPU hakkinda fikir ve bilgi verebilirmisiniz?

2- bende su an islemci var yalnizca. Bir programlama kablosuna ihtiyacim var sanirim, onun haricinde programlama icin bilgisayar programlari lazim. Benim baska hangi komponente ihtiyacim var acaba bu Egitim setini tamamlamak icin. Mesela güc kaynagi lazim degil mi, nasil bir güc kaynagi isimi görecektir bu islemci icin?

3- ben mesela bu egitim setini kurduktan sonra 2 sensor bilgi alip bir motor hareketinin yonunu degistirmek istesem bunun icin nasil bir ekipmana ihtiyacim olur. demek istedigim su ki ornek olarak bir bant yapmak istiyorum. iki tarafindada sensorle uzerinde ki parcayi bant sonlarinda gordugu vakit motorun donus yonunu degistirecek ve geri alacak. Sadece bir ornek, sadece mantigini kavramak boyle pratik olarak denemek istesem nasil bir ekipmana ihtyacim olur, mesela nasil bir motor, motor ile islemci arasina nasil bir parca, motora gucun nasil gelecegi, sensorler nasil olmali ve benim sps sistemimde hangi ekipmanlarin bulunmasi gerektigi felan...



arkadaslar ben okulda sps programlama dersi gormustum. Yine labaratuar da Siemens Simatic islemcileri programlayip egitim setleri uzerinde bazi deneyler yapmistim. Ama uzun zaman gecti. Simdi biraz detaylara inmek istiyorum. Bu konuda beni yukarida ki konularda bilgilendirecek ve yonlendirecek arkadaslara ihtiyacim var. Yardim edebilecek arkadaslar varsa cok sevinirim.

Iyi calismalar
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
1-İşlemcin başlangıç için iyi bir işlemci. Çıkışlar röleli olsa bence daha iyi olurdu. Ama deney seti yapacaksan hemen tüm çıkışlara 24 volt röle bağla derim. Böylece hata yaptığında rölen zarar görür plc'ne birşey olmaz. Sanırım 2.el aldın
2-Evet programlama kablosuna ihtiyacın var onunda sıfırı 100 euro civarında ama gittigidiyordan vs ikinci elini bulabilirsin. Laptop kullanıyorsan usb olanını satın almalısın. Siemensin sitesinden STEP 7 V4'ü 60 günlük kullanımı olan sürümünü indirebilirsin.
3-PLC'nin orjinal güç kaynaklarının sıfırı biraz maliyetli onun yerine switch mod 24 volt güç kaynaağı işini görür diye düşünüyorum. Dediğin sistemi tanımlamak için gerekli olan parçaları zaten belli motor kontaktör iki sensör vs vs.
NOT: PLC çalışmaları için, bu sitedede bulunan Canal PLC dan da indirebileceğin simülatör ile birçok uygulamayı yapabilirsin. Öbür türlü her uygulama için parça almak çok maliyetli olur hemde hata yapıp plc'yi bozabilirsin. Bence simülatör ile başla.
 
Bir tane RS232 PPI Kaplosu aldim 22€ ya (ebay uzerinden). Ona bir de RS232 den USB ye ara adaptör aldim. Hem RS232 hemde USB de kullanabilirim sanirim simdi.

24v Röle icin bir örnek resminiz var mi acaba, cok iyi bilmedigim icin bakip ona göre alacaktim
birde güc kaynagi icin bir örnek ürün varmi acaba gittigidiyor uzerinde bana gosterebileceginiz.

Tesekkürler ilginiz icin.
 
Simatic S7200 cpu 221-222-224-224xp-226
ile ilgili kataloglar
 

Ekli dosyalar

  • s7200_katalog.pdf
    537.5 KB · Görüntüleme: 137
- S7-200 224 CPU ile ben Siemens LOGO! Power 24V/2,5A güc kaynagi kullanabilirmiyim?
- Röle icin nasil alternatifler var acaba?

tesekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst