SIMATIC PG 720 P İle S5 Eprom' a Yedek Alma

calimero69

Üye
Katılım
24 Ocak 2008
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
Elimde Sımatic Pg 720 p ve siemensin 6ES5 375-0LA15 Eprom modül var.

Benim sorum mevcut plc içerisindeki ***.s5d uzantılı backup u eproma nasıl yükleyebilirim yardımcı olursanız sevinirim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
uzmanlarımız arasında hiç pg kullanarak eprom yükleyen yokmu...
 
Var,varda bu dangalak pc de s5 lisansım yok diyor ve o yüzden yardım edemiyorum.Seri portlu IBM ile bir bakayım sonra dönerim.Niye bakmam gerektiğini izah edeyim:Uzun zamandır S5 kullanmadığım için yanlış yönlendirme yapmayım diye.Ayrıca epromu sildinmi?Silmediysen eprom üzerindeki olası etiket,band vs yi kaldır uv lamba altında yarım saat tut.Ben Mersinde güneşli günlerde öğle vakti 1 saatde silerdim.
 
Elimde Sımatic Pg 720 p ve siemensin 6ES5 375-0LA15 Eprom modül var.

Benim sorum mevcut plc içerisindeki ***.s5d uzantılı backup u eproma nasıl yükleyebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba
bende de PG470 var.
öncelikle EPROMa yüklemek istiyorsun.EPROM mu elindeki yoksa EEPROM mu?
ultraviyole saçan bir lamba altında ya da biraz araştırma sonucu bulabileceğin cin malı ama güzel EPROM siliciler var.
programı EPROMa çekmen için önce EPROMun içeriğini silmen lazım.sonra yükleyeceksin.bu kadar
 
arkadaşın da dediği gibi epromun üstündeki kod önemli.12,144,152 vb. gibi.EPROM içeriğini görmen için o kodu S5 programında taratman gerekiyor.Ama güneşte falan da her eprom silinmez.
 
İlk önce ilginiz için teşekkür ediyorum. Elimde bulunan Eprom , EEprom değil. M27c256 entegreli 6ES5 375-1LA21 VE 0LA15 VAR. mevcut epromu sildiğimi zannediyorum ama emin değilim. İlk önce neler yaptığımdan bahsedeyim. Yanlışım var ise düzeltin lütfen. Elimde eprom silici olmadığı için epromun etiketini söktükten sonra su arıtma sistemimizde bulunan uv floresan lamba altında 1 saat tuttum. Pg deki slotuna taktım, Pg win95 işletim sistemli step 5/st ver.7.23 yüklü. step 5 te Management altında EPROM Handling e giriyorum. Eprom Programming penceresi açılıyor. F1 Blow seçeneğinden Block kısmına A yazıyorum, Prt kısmına 1 yazıyorum enter tık yok.
 
Haklısınız. Bu kodu zaten step5 F12 fonksiyon tuşunu kullandığımda bana veriyor. Epromun birinin kodu (6ES5 375-1LA21) PROGRAM NO: 412, diğeri ise (6ES5 375-0LA15) pROGRAM NO: 11
 
tamam işte bak bakalım epromun içi boş mu dolu mu "read" diyerek...eğer program varsa içinde yani ob,pb fln görüyorsan o eproma yükleyemezsin.Sil epromu sonra "blow" komutunu kullan
 
read dediğimde de okumuyor. tepki yok. epromun dolu olup olmadığını plc ye epromu bağlayıp aktardığımda oradan görebiliyorum.
 
A tuşuna basıyor musunuz arkadaşım okutmadan önce.A "All"dan geliyor.bütün blokları okutcaksınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,867
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst