Simatic Managerde Donanım Kesmesi

korfez_

Üye
Katılım
26 Mar 2007
Mesajlar
472
Puanları
1
Arkadaşlar elimde interrupt özelliği olan inputlar olmadığı için bir projede simulasyon yapmak istedim. İnterrupt özelliği olan girişi projeye ekleyip donanım kesmesini aktif ettim ve projeye ob40 ekleyip içine basit bir program yazdım amacım kesme oluşup oluşmadığını görmekti. Fakat başarılı olamadım acaba bu özelliği simulasyonmu desteklemiyor yoksa ben birşeyleri eksikmi yapıyorum. ilgilenenlere şimdiden teşekkür ederim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Simulasyonda ob40 aktif etmek icin bir tetik var. Onu aktif edersen ob40 da yazdıgın program calışır.
 
Murat bey; İlginize teşekkür ederim. Bu arada modül adres dediği IB0, modül status (Point_addr) kısmı ise Benim kesme girişim I0.0 mı olacak 2. kısmı anlamadım yardım edermisiniz.
 
Galiba anladım ama emin değilim; Execute menüsünden trigger error OB yi açıp modül adresi IB0 Modül statusa kesme girişini yazıp örn:I0.0 ve Apply tuşuna her tıkladığımda kesme gerçekleşiyor. (normal I0.0 ı tıkladığımda değil) Acaba doğrumu anlamışım?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,595
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst