Simatic Manager V5.4 Pro proje açarken dil uyarısı veriyor

torex

Üye
Katılım
22 Eki 2006
Mesajlar
366
Puanları
1
Yaş
46
Merhaba arkadaşlar. Avusturya da yapılmış bir S7-300 projesi var. Bu projeyi ben Step7 V5.3 Pro da açıyordum. Hardware da bazı yeni çıkan donanımları görmüyordu. V5.4 yüklemelisiniz diye uyarı verip proje açılıyordu V5.4 Pro yükledim. Şua an projeyi açmaya çalıştığımda bu projenin ancak Windows Original ve Language Option ayarlarının German(Germany) olduğu durumda açabilirsiniz uyarısı veriyor ve proje açılmıyor. Control Panel den bu ayarları yapıyorum yine aynı hatayı verdi. Step7 nin dilini Almanca ya çevirdim yine açılmadı. Aynı sorunla karşılaşan varmı ne yapmam gerkiyor. Windows 2000 Pro kullanıyorum.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
windows u bu dile getirmek için windows CD si istiyor. Bende yok. Ben V5.3 u kurup projeyi burada açıp project language değiştirecem. Daha sonra v5.4 ü kurup projeyi açmayı deneyeceğim.
 
Başlat-->Ayarlar-->Denetim masası-->Bölge ve dil seçenekleri-->Gelişmiş

Burada unicode olmayan programların dili kısmında istediğin dili seç.
 
Teşekkür ederim cevaplarınız için Windows CD si istiyor, bendede yok. CD temin etmeye çalışacam.
 
Merhaba Beyit
Dediğin gibi yaptım fakat proje açılırken yine dil hatası veriyor ve açıldığında sadece hardware'i görebiliyorum.
S7Proj/Projem/Global/ altındaki dosyayı sildim ama olmadı..
 
Windows CD sini bulup dili yükledim fakat şimdi başka bi sorun var. Proje açılıyor İki adet S7-300 istasyon var. Biri 317 DP/PN 315-2DP Bir istasyonda sadece hardware gözüküyor hardware i açtığımda CPU yok ve blokları olduğu kısım yok. ( bu istasyona başka V5.3 de bakmıştım program kısmı doluydu cpu tanımıyor diye V5.4 yükledim bu sefer programda kayboldu. 315-2DP Cpu ya ait program kısmı gözüküyor. Ne yapabilirim.
 
Yeni versiyonu yüklerken s7proj klasörünün içeriğini kaybetmişsiniz.Bu tür işlemleri yapmadan önce projelerinizi arşivleyiniz.
 
Programım s7proj altında değildi.
Step7 V5.3 de Arşiv yapımış bir programıde retrieve yapıp açıyorum bloklar kısmını görebiliyorum fakat CPU tipi yeni olduğu için (317-PN/DP) revize ederken sorun yaşıyorum. HWConfig de CPU nun üzerine yıkladığımda V5.4 SP1 yüklemelisin yazıyor.
Step7 V5.4 kurup tekrar retrieve yapıp açıyorum bu kezde bloklar kısmı hiç gözükmüyor.
Aynı proje altındaki diğer s7-300 istasyonunda (eski CPU 315-2DP) her iki versiyondada sorun yok.

Varolan bir proje açtığımda S7-300 istasyonu altında sadece Hardware kısmının gözükmesi neden olabilir.
 
arkadaşım senin projen herhalde almanca bilgisayarının dil ayarlarını almanca yapmam gerekiyor daha önce benim basıma gelmişti ben bu sekilde çözdüm
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst