Simati pro tool yardım!

laplace33

Üye
Katılım
14 Şub 2008
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar,
Simatic Pro tool ile yapmam gereken 4 katlı asansor projesinde bi konu ustune yardımlarınızı rica ediyorum. Yaşadığım sorun asansör kabinin hareketi üstüne. Butonlar aracılığı ile kabinin çağrılması durumunda, kabinin hareketliliğini nasıl sağlayabilirim? Teşekürler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Kabinin hangi katta olduğunu sistem algılayabiliyorsa, Prottol a tag olarak tanıtacağın bitlerle bu işlemi yaptırabilirsin. Bu asansör resimin visible özelliğiyle yapabiliriz. 4 adet asansör resmi çiz. 1. resim 1. kat olsun 1. kat sensörü algılıyorsa 1. kat resmi visible olur. Diğerleri unvisible olur ve gözükmez. Böylece asansöre hareket vermiş olursun.
 
Teşekürler bilgi için ama hareketten kastım normal bir asansor gibi harekit sağlanması. Tarifettiğiniz yöntem ile hareket gerçekleşmekte ama sürekli bir görünüm sağlamamakta. Daha açık olursak integer bir data type üstünden sliderın bir nesneyi hareket ettirdiği gibi bir canladırma yapmam gerekmekte.
 
Asansör hareketinde sadece kabinin hangi katta olduğu durum üzerine yorum yapmıştım. Dediğiniz yöntemde aklıma geldi fakat asansör pozisyonunu tam algılayabilmeniz gerekli. Asansör motoruna bağlayacağın bir enkoderla mesafe algılayabilirisn. Onuda protool programında bir resmin x veya y eksenindeki pozisyonununu tag a bağlarsın. Bu tagda plc içinde asansör pozisyonu olarak kullanabilirsin. Protool da ekrana bina resmi ve kat durumunu çizerek bu resimde y ekseninde resmi kaydırarak animasyon yapılabilir.
 
protool programı lazım ban cracklı yardımcı olabılımısınız
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,477
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst