Silecek motoru için kondansatör Takmak..

Motor calistiginda ayni emk olusuyor. Bu emk bagli oldugu hat uzerinde yurur. Islemciyide etkiler.

Araya optokuplor koymani oneririm. Başka turlu bu emk zor sonumlenir. Motoru suren hatta koruma icin rolelerdeki gibi diyot koymakta fayda var. Yon degistiriyorsa yonu değiştiren role yada anahtarın onune koymalısın.

https://tinyurl.com/ycpskycu
Açtığınızda dur swicthi başlangıçta yanlış konumda. Çalıştırırsanız duru n konumunu ilk değiştirip sonra açıklamadaki gibi çalıştırınız. Hatalı olmuş..

anahtara röle koymak gibi bir düşünceye girmiştim evet ama sonra transistörün base bacağına koyup kökten çözerim dedim pyalaştığım falstad linkindeki şemadaki röleli yön kontrol sisteminde, diyottan Sonra direnç koydum. Ama enteresan şekilde transistör yandı. Ama anahtara diyot koymayı unuttum Onuda deneyeceğim.. Zaten strarta bastıktan sonra geri swicthine değdiğinde emk yapıyor ve ileri gidiyor sonra geri sonra tekrar ileri böyle döngüye giriyor bunu sürekli yapmıyor ama Çok defa bu problemi yaşatıyor..

Optokülplör için ayrıca bir güç kaynağıda koymam gerekiyor doğrumu?
Birde şöyle bişey söyleceğim. İşlemcinin olduğu devrede 7805 kullandım. Mesela lehim telini elimle tutup hiçbir yere değmeden 7805 in soğutucu kısmına dokunduğumda tetikleme yapıyor bu çok garibime gitti ne alaka anlayamadım. Sadece işlemci için Opto küplör kullacağım bunu Anladım. Fakat sebebini kavrayamadım
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,299
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst