adeuls

Üye
Katılım
25 Şub 2015
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba,
Öncelikle forumdan çok fazla şey öğrendim öğrenmeye de devam ediyorum emeği geçen herkese teşekkürler.
Yalnız çok araştırmama rağmen kafama takılan sorunun mantığını oturtamadım. Şöyle ki bir iş yeri için proje çizerken bir güç hesabı yaptıktan sonra gerilim düşümü hesabını yaparken formülde kesite göre sigorta taini yapıyoruz diye anladım fakat kesite nasıl karar veriyoruz? Yani iki parametre de bilinmiyorken nasıl başlıyoruz? Örneğin bina girişine koyulacak sigorta seçimi? Bir de en uzun ve en güçlü hat olarak UPS in olduğu hattı mı seçmeliyim? Şimdiden çok tşk ederim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
kurulucu gücüne göre önce kafana göre kesit seçip kablonun uygunluğunu kontrol edersin, değer çok düşük/yüksek çıkarsa bir alt/üst keside geçip yine hesap yapmanda fayda var en ekonomiğini kendin bu şekilde bulabilirsin. kablo kesitini seçip gerilim düşümü hesabı yaptıktan sonra akım kontrol hesabı yapıp ona göre sigorta seçeceksin, en güçlü hat ise işyerindeki en büyük yük hangisi kaç kW çekiyor onu bilmek lazım, belki klima daha fazla çekecektir ups'in düşüktür
 
Tamam teşekkür ederim söylediğiniz şekilde deneyeceğim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,880
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst