Sigorta kutusu sorunu

senolesgin

Üye
Katılım
10 Kas 2018
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba değerli usta abilerim. Geçen akşam , çamaşır ve bulaşık makinesi çalışıyorken sigorta kutusundan kıvılcım patlaması gördüm. Kalkıp baktım ama sigorta atmamış ama kablonun ısındığını görünce ben indirdim. İndirmeme rağmen kablo halaa kızarmaya devam etti. Sonrasında bulaşık makinesini kapattım normale döndü. Ekli fotoğraflarda olduğu gibiydi. Ne yapılması gerekli bu durumda?
 

Ekli dosyalar

  • 0FC45E79-79FD-4B97-AE1E-FE3F912D250A.jpeg
    0FC45E79-79FD-4B97-AE1E-FE3F912D250A.jpeg
    185.2 KB · Görüntüleme: 75
  • 37D57DE5-4D3F-4864-B08E-B98ABDD9556E.jpeg
    37D57DE5-4D3F-4864-B08E-B98ABDD9556E.jpeg
    52.6 KB · Görüntüleme: 71
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Çok teşekkür ederim. Ben pek anlamam bu işlerden ama bizim elektrik sayacı en alt katta biz 3. Kattayız. Bu iş çok karışık bir iş midir? Yani kırma dökme olacak bir iş mi?
 
Normal şartlarda Kırma işi olmadan kablonun degitirilebilmesi gerekir.
 
Çok teşekkür ederim. Ben pek anlamam bu işlerden ama bizim elektrik sayacı en alt katta biz 3. Kattayız. Bu iş çok karışık bir iş midir? Yani kırma dökme olacak bir iş mi?

Aşağıda sayaçtan gelen kablo kesiti fotolarda tam olarak göremedim ama eğer kablo kesiti uygunsa bile sigortalar arası yapılan atlama kablo kesitleri ince öncelikle onların değişmesi gerek ayrıca tamer beyin dediği gibi sigortada değişmesi gerek. sayaçtan gelen kablo kesiti yeterli değilse kablonun değişmesi lazım ama kablonun geçtiği boru veya yer değişmeye müsaitse kırım döküm olmaz
 
Çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için
 
Sn.senolesgin, sizdeki arıza gevşeklikden dolayı olmuş. sadece en sağ başdaki sigorta değiştirilip bütün vidalar sıkıştırlmalıdır. Böylece işiniz halolur.
 
Ustam kolay gelsin 3x6mm panodan daire ye kadar olan kısmına kadar mı gelmesi gerekiyor
 
siğorta 25 amper yüksek + b tipi iyi !!! , , kablo kesiti ? + gevşeklik ? + diğer etkenler kablo uzunluğu ? vs gibi .
 
Bu kablo iki şekilde 3 şekilde ısınır
1:Kesitiniz ince sigortanız büyükse
2:Gevşek bağlantı
3:Hem gevşek bağlantı hemde olması gerekenden büyük Amperde sigorta
Sizin sigorta kutunuzda 1A olması gereken sigortalar 25A sayacın orada belki de 40A sigorta var köprüleriniz uygun değil aşağıdan 6 lık kablo geliyor fakat köprüler 2,5 luk kablo ile yapılmış sigortaları toplayan kişi 6 lık kablo ile 2,5 kabloyu birbirine sıktıramadı büyük ihtimalle ayrıca evlerde özellikle hem bulaşık makinesi hemde çamaşır makinesi aynı anda kullanmak tehlikeliidir her iki cihazda yüksek akım çeker sizin evinizdeki gibi 16A sigorta yerine 25A sigorta takılırsa sonuç bu olur
Sn.senolesgin, sizdeki arıza gevşeklikden dolayı olmuş. sadece en sağ başdaki sigorta değiştirilip bütün vidalar sıkıştırlmalıdır. Böylece işiniz halolur.
Bu kablo yanmış köprülerde yanmış sigortayı değiştirip kabloyu sıksa bu kablo iş görür mü?Kablo sağlam noktası bulunup köprüler yenilenip yanan kısım kesilip atılmalı aksi takdirde yangın dahi çıkabilir
Kablonuz un payı yok arada ek yapmakda sakıncalıdır her ek bir yangın riskidir kabloyu sayaç ın oradan ekleyerek uzatılabilir ama bu çok risklidir sakın yapmayın yaptırmayın lütfen.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst