sigorta kutuma kırmızı,kahverengi ve iki tane aynı boyutta mavi kablo geliyor.

bozkurt63

Üye
Katılım
11 Kas 2010
Mesajlar
341
Puanları
1
selamlar.sigorta kutuma kırmızı,kahverengi ve iki tane aynı boyutta mavi kablo geliyor.bunlardan hangisi toprak acaba.ayrıca prizlere iki kablo geliyor.yardımlarınız için teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
arkadaşım sarı-yeşil toprak, kahverengi faz , mavide nötrdür. ancak bağlantıda renk kodlarına dikkat edilmemiş olabilir senin kontrol ederek müdahale etmende fayda var
 
yıldırımonline arkdasımızında dediği gibi ölçüm yapmadan anlayamazsınız elinizde kontrol kaleminiz varsa kablolardan birine tutun birinde kalemin ısığı yanacaktır bu faz dır canlı uçta deriz biz!Anlattıgınız gibiyse hattınızda topraklama yada nötr yok!bakmadan yorum yapmak zor gercekten .
 
şimdi arkadaşın demek istediği bence topraklamayı nasıL bulurum diyor açıkçası ben olsam fazucunu bulup sonrada herhangi bir ucu alıp bir alıcıya bağlarım (saç kurutma makinası vs) sonrada boşta olan diğer uçla faz ucunu denerim hangisinde güzel çalışıyorsa nötr odur ...
 
emsalsiz arkadaşımın dediği gibi toprak hangisi bunu anlamak istedim ama kablolar çok karışık.kırmızı faz buldum onu.
 
yıldırımonline arkadaşımın dediği gibi ölçüm en doğru şey.ama nasıl yapacagım bilmiyorum.bugün multimetre aldım çin malı.yardım ederseniz ölçerim herhalde.
 
yıldırımonline arkadaşımın dediği gibi ölçüm en doğru şey.ama nasıl yapacagım bilmiyorum.bugün multimetre aldım çin malı.yardım ederseniz ölçerim herhalde.

Sana referans alabileceğin bir toprak lazım bu galvaniz su borusu, kalorifer borusu(boyasız kısmı),binanın bir demiri v.s. gibi bu uçla diğer uçları ölçeceksin. Nötr ucunda azda olsa bir gerilim vardır bunu görürsün 1v-2v-3v gibi, topraklama sıfır göstermeli yine az önce okuduğun gibi küçük bir değer görürsen nötr-toprak birleştirilmiştir. Faz ucuda 220V'a yakın bir değer gösterecektir.
 
Merhaba;

Pirizlerinde 2 adet uç var ise çok yüksek ihtimal dairene toprak hattıda gelmiyordur. geliyorsa ki bunu tespit etmek konusunda profesyonel yardım alman gerekir. genelde piyasada yapılan bir hareket varki kesinlikle çok riskli nötr hattını (cansız uç) toprağa verip sıfırlama dedikleri olaydır. birde en yakın galvaniz su borusundan faydalanmak ki bazen yaralı elimizi yıkarken bir gıdıklanma seviyesinde elektrik hissederiz bununda sebebi budur. bunların hepsi iç tesisat yönetmeliğine aykırı şeylerdir. zaten böyle sistemlerde ne kaçak akım rölesi ne de yangın koruma rölesi çalışmaz. sürekli atar. bu yüzden sen bu işi profesyonellere birak derim... saygılarımla
 
arkadaşım oradaki kabloların ne oldugunu anlaman kontrol kalemiyle zor sadece faz ı görürsün diyerlerini görmen zor ama şebekenin geldigi noktaya kadar ulaşırsan oradan fazı bildigin için gelen uçlardan bulabilirsin . evinde kaçak akım rölesi varmı ?
eger varsa o zaman işin kolay prize giden iki kablo faz nötr diğer ucun devemına bak gövde baglantısı varsa ona göre tekrar görüşelim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,238
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst