Sigorta bağlantısında nötr, faz, ve topraklamada elektrik olması

topraklama kazığı galvaniz 100 tl 16 lık topraklama kablosu? ve işçilik. tahmini dedim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Yanlış yapılan işi düzeltmek için elektrikçi getirdim;
Sigorta bağlantısı yapıldı, topraklı priz takıldı. = 30 TL.
1 metre bakır çubuk (kaplama) yere çakıldı, mutfağın duvarının çaprazına bir delik açıldı toprak bağlantısı yapıldı 2 metre kablo çekilerek sigortaya bağlandı. = 45 TL. Mutfakta toprak birbirine bağlı olduğu için diğer prizlerde topraklama yapılmış oldu. Seyyar topraklama ile işimiz görüldü... Elektrikçi tanıdığım genç bir arkadaş olmasa geçirmişlerdi... buranın esnafı pirana gibi :D kendilerine büyük zarar verdiklerini bilmiyorlar.
Tabi sayaçtan yapılıp bütün eve topraklama verilmesi ve kaçak akım rölesi takılması doğru olanı.
Ama 15+ yıl önce yapılmış evlerde topraklama yok hattı varsa sadece ıslak zeminde var, varsada çalışıyor mu birbirine bağlı mı meçhul, sigorta sistemi eski yani düzgün yapmak istersen komple yeni tesisatın yapılması gerekiyor masraflı ve zahmetli. Topraklı olmayan prize kesinlikle kombi bağlanmaz bunu net söyleyebilirim çok derin araştırdım. Demirdöküm nitromix kombide taktırmayın ne servisi var nede kendisi düzgün çalışıyor, sıfır kombi su akıtıyor her yerinden ateşleme yapmıyor su basmıyor bar düşürüyor tam rezillik. bosch yoğuşmasız demirdöküm nitromix çift yoğuşmalıdan daha iyidir. Adı Türkçe olan hiçbir markadan fayda görmedim (üzülerek söyledim).
 
Hayırlı olsun.
İşiniz çözülmüş sevindim.
Herhangi bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Kombi konusunda hiçbir fikrim yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,253
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst