Sigorta attı ve yanık koku geldi

sedini

Üye
Katılım
20 May 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaslar gece sadece bulaşık makinesi çalışırken sigorta attı ve dumanla birlikte bi yanık kokusu sardı etrafı sadece 1 sigorta attı diğerleri normal çalışıyor sigorta şu anda inik vaziyette duruyor daha önceleride bulaşık makinesiyle Mikrodalga fırını falan çalıştırdığımızda sürekli atıyordu ama bu sefer yanık kokusuda geldi sigorta siemens b10 marka adam nasıl bağladıysa 2 oda ve mutfak bu sigortaya bağlı sigortayı değiştirmem yeterli olur mu? Bide kaç Amper lik sigorta ve nasıl takabilirim?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sigortanızın,normal olarak,b16 ( 3kA ) lik olması gerekir idi.Mikrodalga ile beraber olmasa bile,sadece bulaşık makinası çalışıyor iken bile atabilirdi.Koku olduğuna göre,büyük bir ihtimalle,çamaşır makinanızda sorun var.Sigortayı kaldırmadan önce,servise müracaatınızda yarar var.Sigortanızı ise,kaliteli bir marka ve b16 ( 3kA ) ile değiştirmenizde fayda var.
 
teşekkür ederim dediğiniz gibi yaparım
 
bence sorun tesisata.
bütün cihazları tek hat üzerinden beslemişler
aynı anda hepsi birden çalışınca 2.5luk kablo ısıdan eriimiştir.
toprakla arasında temas oluşmuş.
çözüm,
yüklü cihazlara ayrı besleme veya 4 lük kablo çekmek
 
Sigortayı C 16A ile değiştirirseniz daha iyi olur.Priz linyelerinde C tipi sigorta kullanmakta fayda var.
 
Bende bir soruyu araya sıkıştırmak istiyorum. Bugün bir sigorta değiştirdim ve değiştirmeden önce faza kontrol kalemini tuttuğumda beni titretti. Daha sonra acaba kontrol kaleminde mi bir şey var dedim ve yanındaki sigortaya tuttuğumda bir şey olmadı. Bu neden olur?
 
çamaşır makinası,bulaşık makinası ve fırın özel linye olup sigorta amperajı 20A'dir. Konutlarda daire içi sigorta olarak C tipi kullanılmamalıdır. Son olarak piyasada siemens marka şalt malzemenin çok çakması bulunmakta mümkünse başka marka tercih edin. Alıcıda ve tesisatta hiç problem olmadığı halde birkaç yerde siemens sigortanın yandığına şahit oldum.
 
Sanırım tesadüfen statik elektriğe çarpılmış olabilirsiniz yada kontrol ettiğiniz anda farketmeden topraklaması iyi bir noktaya temas etmiş olabilirsiniz, yani bir şekilde üzerinizden normalin üzerinde bir akım geçmiş. Eğer hayat koruyucu olsaydı daha emniyetli olurdu siz çarpıldığınızda anında devreyi keserdi.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Geri
Üst