Sigorta(şalter) yükseltme

mefepe

Üye
Katılım
4 Ocak 2021
Mesajlar
3
Puanları
1
Herkese merhaba;

Bahçemize elektirk bağlattık ekli fotoda göreceğiniz üzere priz sigortası 16A. Yaklaşık 28 mt uzaktaki kullanım alanına (kuyu ve bahçe makineleri) 3*6mm2 kablo çektik. Fakat 16A in yetmeyeceği durumlar olacağını öngörüyorum. 16A sigortayı 25A ile değiştirsek ve kabloyu buradan çeksek sıkıntı olur mu.
Bu sorum sadece monofaze hat için geçerli.

Şimdiden teşekkürler
 

Ekli dosyalar

  • pano&sigorta.jpg
    pano&sigorta.jpg
    190.6 KB · Görüntüleme: 29
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Mustafa Bey merhaba
2200w su motoru çalışırken 1500w lık bir alet çalıştırmak istesem sigorta atacak. Asıl aktiviteler baharda başlayacak şimdilik sıkıntım yok. Ama ileriye yönelik bir düşünce.

Teşekkürler
 
Kablo kesiti iyi kullanılmış 16 amper sigorta atarsa 25 amper takmanızda bir sakınca yoktur.
Rica ederim işiniz gücünüz rast gelsin.
 
3x6 mm kablo işaretlediğiniz sigortadan çıkmaz. 3 fazlı dağıtım yapılmış. O sigorta monofaze oradaki priz için konulmuş olabilir. Dağıtım yandaki 3x16A sigortadan yapılmış olabilir. Koruma sacını kaldırıp bir foto atın daha net yardımcı olalım.
 
Yardımlarınız için teşekkürler. Bahçeye uğradığımda sac altı foto atarım. Açıktaki kablo bizim çektiğimiz kablonun ucu, panodan çıkan değil.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst