Sifirdan bir bina elektrik tesisatinda nelere dikkat edilmeli ve nasil yapilmali

gurbetci06

Üye
Katılım
4 Kas 2012
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
Oncelikle herkese merhaba degerli meslektaslarim foruma yeni kayit oldum ben yurt disina yeni cikmis bir gurbetciyim turkiyede ozel bir firmada elektrik bakimcisi olarak calismaktaydim fakat yurt disina gelince buralarda ayni ise devam etmem biraz zor burda sadece insaat ve insaat elektrik tesisati yapabilirim bunun icin sizlerinde yardimina ihtiyacim var sifirdan mustakil bir bina insaatinda elektrik tesisati icin neler yapmam gerekiyor nelere dikkat etmem gerekiyor
bir is aldigimda nelere dayanarak fiyat vermem gerekli bu konular hakkinda uzman olan arkadaslarimin yardimlarina bilgi ve tecrubelerine ihtiyacim var simdiden herkese cok tesekkur ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
öncelikle iç tesisat yönetmeliğini okumalısın. yasal olarak gerekli önermeler bu yönetmelikte var. yönetmeliğe uygun şekilde projeyi çizmelisin. kablo kesitlerine göre gerilim düşümü hesabını yapmalısın. iş resmiyete dökülecekse,ve mustakil evine elektrik kablosu gelmiyorsa, tedaştan elektrik istemen için mühendis onaylı proje ile elektrik isteyeceksin. tedaştaki mühendis projeyi inceler yönetmeliğe uygun ise olur verecek ve direkten sayaça elektrik kablosu çekilir. sayaçtan sonrasıda yönetmeliğe uygun şekilde sen döşersin. Megep dökümanlarından tesisat ile ilgili modülleri incele. hazır çizilmiş projelere bak.projeler *.dwg uzantılı olmalı. bu dosyalarda autocad programında açılır.
 
Vereceğin teklifler her ülkede farklı olabiliyor.Her ülkenin kendi yönetmeliği var.Hangi ülkede olduğunu belirtirsen sana yardımcı olabirim.
 
Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim Ben suanda fransada yasamaktayim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,833
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst