Siemensin Muadili Denilen Trust PLC

infiltrate

Üye
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
62
Puanları
1
Yaş
43
Siemensin Muadili Denilen Trust PLC hakkında bilgisi olan arkadaşlarım cevap yazarlarsa sevinirim. Bunlar ne kadar doğru?
STEP 7 MicroWIN ile programlandıkları
Siemensle aynı yapıya sahip oldukları, hatta siemensin yazılımını direk trusta yükleyebilirmişik.
Çin malı olduğundan ucuz olmaları.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
dogrudur.böyle bir plc var ve sıemens programı ile programlanıyor.
 
Ben bunları araştırdım fakat almaya deycek kadar fiyat farkı yok aralarında çin malı olmalarına karşın siemens ile aralarında %15 gibi bir fark var %15 bi puan için kaliteyi riske atmaya değmez bunun yerine delta plc tercih etmek bence daha mantıklıdır. hem plc haberleşmeleri daha ii hem her marka ekran plc ve benzeri şey ile haberleşebiliyo. bir arkadaşımıın sölediği kadarı ile register kodlarını açıktan veriyomuş buda plc ye daha fazla hakim olmanızı sağlıyormuş register kodlarının tam olarak nerede kullanıldığı konusunda haberdarmısın derseniz hayır değilim. :D. Ama kalite olarak derseniz bizim makinelerimizde çalıştığı şartlara bakılırsa ve buralarda arıza verme oranlarına bakılırsa gayet işinin hakkını veriyor ve yer kaplama bakımından siemensten kat ve kat daha az yer kaplıyor... Bunun dışında kullanacağınız ladder malzemeleri üzerinde direkt olarak wizard menüleri mevcut. bunun dışında pid kontroller için direk pid wizard bulunmakta ince ayarlarını otomatik yapıyor V.B V.B .
 
Fiyatlar neredeyse yarı yarıya arkadaşlar ben trust td-200 panelini aldın siemensten hiç bir farkı yok gayet iyi çalışıyor.
 
Arkadaşlar eğer SIEMENS muadili bir PLC istiyorsanız. VIPA PLC ler SIEMENS S7300 muadili PLC lerdir. Hemde Çin malı değil tamamen Alman teknolojisidir. SIEMENS ARGE mühendislerinin kurduğu bir firma olduğundan VIPA PLC ler şuan SIEMENS ten daha hızlı PLC ler sunmaktadır. Simatic Manager programı ile programlanabilirler. Fiyat konusunda ise Siemensten daha ucuzdurlar. eğer daha detaylı bilgi istiyorsanız bana mesaj atanilirsiniz. iyi günler dilerim.
 
Vipa Trust evet piyasada bu PLC'lere erişmek mümkün ancak bu PLC'ler için teknik destek alınması Siemens'e nazaran çok zor duruyor, Analog kartlarıyla buyuk sıkıntılar yaşadım, dilim yandı da..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,491
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst