Siemens Tia Portal da amper ölçme

TTcEnerji

Üye
Katılım
7 Mar 2019
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
29
Tia Portal v15 de akım ve gerilim ölçmek istiyorum daha önce benzer uygulama yapan arkadaşlar yardımcı olabilir mi
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
TTcEnerji Merhabalar;

Akım ve Gerilimi ne ile ölçeceksiniz PLC ile ölçecekseniz analog input üzerinden transdusür yardımı ile ölçebilirsiniz,eğer haberleşme ile ölçecekseniz yine PLC kullanabilirsiniz yeni nesil s7 1200 plc ler ekstra donanıma gerek olmadan Modbus TCP ile haberleşir çoğu rölede veya analizörde modbus tcp desteklediği için haberleşme ile veri alabilirsiniz,Veyahut direk Scada ile haberleşme üzerinden veri alabilirsiniz.

Kolay Gelsin
 
plcler akım gerilim ölçmez .. plcler çevre birimlerden ölçülen akımları haberleşme yardımı ile alır . bunun için analizatörler kullanılır . analog çıkışlı ölçü ekipmanları kullanılır . bunlar modbus rtu modbus tcp profibus , ethercat can open protokollerinden birini yada bir kaçını destekler . sizizn plc hangi haberleşme protokollerini kullanıyorsa ona uygun protokollü bir enerji analizatörü alıp . haberleştirebilirsiniz. plcnizin modelini markasını söylerseniz dshs çok yardımımız dokunabilir.
 
cevaplarınız teşekkür ederim s7-1200 plc kullanıyorum ilk defa kullanacağim kullanımı ve yazılımı kolay ürün seçmemde yardımcı olur musunz
 
TTcEnerji Merhabalar;
1200 plc kullanacaksanız, bilgi almak istediğiniz her akım ve gerilim bilgisi için transduser alacaksınız bu transduserlardan aldığınız 4-20 ma veya 0-10v bilgileri plc analog input üzerinden okuyacak ve değerlendireceksiniz.
2 yöntem olarak modbus TCP destekli bir analizör alıp analizör üzerinden haberleşme ile de verileri okuyabilirsiniz.

Kolay Gelsin
 
peki tavsiye ettiğiniz transduser var mı

İleginiz için teşekkür ederim
 
hem akım hemde gerilim ölçe bilirmiyiz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,471
Kullanıcılar
449,890
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst