Siemens Sinamics V20

Bunu nasıl sağlıyorsunuz merak ettim . Ayrıca 11 adet güneş paneli en iyi ihtimalle 5000 lira maliyet yapıyor . Bu sistem ne kadar sürede kendini kompanze edecek ?
Şu an ABD de olduğumdan biraz geç yazıyorum. 11 adet Güneş panel 7000 TL zira asla yerli panel kullanmıyorum. Amortisman süresinin önemi yok. Bunu mecburen yapıyorum. Bu 11 panele ek, 10kw lik ayri bir sistemim daha var. Büyük bir bağ evinde OFF GRID yaşıyorum çünkü Şebeke elektriğim yok. ANCAK 11 panellik su pompası sistemimin günlük tüketimi 12 Kw civarı. Bu durumda 5 senede amorti eder. Sistem ömrü 25 sene civarı. Sinamics'in Güneş panellerine direkt bağlanabildiğine ilişkin SIEMENS tarafından yayınlanmış dosya ekte. BU DOSYADAN MAALESEF SIEMENS TÜRKİYENİN HABERİ BİLE YOK. DÖKÜMAN NO yu vermeme rağmen ÖYLE ŞEY OLMAZ DEDİLER. AMA ALMANYA HALLETTİ SAĞ OLSUN. Bu işi yaparken Sinamics V20 yazılımını güncellemek gerekiyordu.Bu konuda Türkiyeden bir firmadan yardım aldım. Forum kurallarındaki durumu bilmediğimden firma ismi payşaşmadım. Yönetim onay verirse yazarım. Işık gücüne göre motor hızının ayarlanması ekteki dosyanın 3. sayfasının en altında yazıyor. bunu MPPT ve Yazılımın yardımı ile yapıyor.
 

Ekli dosyalar

  • solar-v20-vfd.pdf
    1.5 MB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Şu an ABD de olduğumdan biraz geç yazıyorum. 11 adet Güneş panel 7000 TL zira asla yerli panel kullanmıyorum. Amortisman süresinin önemi yok. Bunu mecburen yapıyorum. Bu 11 panele ek, 10kw lik ayri bir sistemim daha var. Büyük bir bağ evinde OFF GRID yaşıyorum çünkü şebeke elektriğim yok. ANCAK 11 panellik su pompası sistemimin günlük tüketimi 12 Kw civarı. Bu durumda 5 senede amorti eder. Sistem ömrü 25 sene civarı. Sinamics'in Güneş panellerine direkt bağlanabildiğine ilişkin SIEMENS tarafından yayınlanmış dosya ekte. BU DOSYADAN MAALESEF SIEMENS TÜRKİYENİN HABERİ BİLE YOK. DÖKÜMAN NO yu vermeme rağmen ÖYLE ŞEY OLMAZ DEDİLER. AMA ALMANYA HALLETTİ SAĞ OLSUN. Bu işi yaparken Sinamics V20 yazılımını güncellemek gerekiyordu.Bu konuda Türkiyeden bir firmadan yardım aldım. Forum kurallarındaki durumu bilmediğimden firma ismi payşaşmadım. Yönetim onay verirse yazarım. Işık gücüne göre motor hızının ayarlanması ekteki dosyanın 3. sayfasının en altında yazıyor. bunu MPPT ve Yazılımın yardımı ile yapıyor.
Harika bir döküman ve harika bir uygulama . Çok teşekkürler.
 
Merhaba

Daha önce anlattığım ve Güneş panellerine direkt bağlayarak çalıştırdığım Sinamics V20 için bir devre ya da bilgi ihtiyacım var. Bu sürücü motoru sürmeye başladığı zaman bir röleyi çektirip bir devreyi kapamak istiyorum. Motor durdurulduğu zaman da röle eski konumuna dönüp devre açılmalı. 200wattlık bir cihazı sürecek küçük bir röleyi çalıştırmam yeterli olacak. Tahminime göre cihazın üzerindeki pek çok analog veya dijital çıkışlardan bazıları ile bunu başarmak mümkün ama bilgim yeterli değil. Bilgi verecek olan arkadaş olursa çok memnun olurum.. ihtiyacım sadece basit bir on-off.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst