Siemens Sinamics V20

Merhaba

2.2kw 380V trifaze derin kuyu pompasını evimdeki monofaze elektrik ile çalıştırmak istiyorum. Bunun için bana Sinamics V20 sürücü tavsiye edildi. Ben de Başakşehirdeki Siemens bayii ne danışarak bu sürücüyü aldım. Sürücüm Sinamics V20 L1,ve L2/N şeklinde monofaze girişe ve Toprak U W V ve DC+ DC- motor bağlantılarına sahip. 2.2kw motor sürebilen bir model. Birkaç ay önce alıp hiç kullanmadığım sürücüyü bugün motoruma bağladım Ancak 922 kodu gördüm.. Hızlı devreye alma videolarından gördüğüm kadarı ile bazı ayarlar yaptım.. Çok kısa süre ve zayıf bir çalışma dışında bir sonuç alamadım. Eski sayılabilecek yaşta bir Bilgisayar mühendisiyim.. Tabii konu bu tür motorlar ve sürücüler olunca çok bilgili sayılmam. Ekte bilgileri olan Coverco marka 3HP derin kuyu pompa motorumu çalıştırmam lazım. Yardım ederseniz çok memnun olurum... Sinamics cihazımın modeli 6SL3210-5BB22-2UV0 ...
Not: Bu kurulum için niçin bir profesyonel ile çalışmadının diye sorarsanız, dağ başındaki bir eve kuracağım. Oraya birisinin gelip ve geri dönmesi uzun sürer...Elektrik bile yok. 30 adet 260W panelli 7.5 kw ve 50kw yedekleme kapasiteli bir akü bankası olan çok güçlü bir Solar sistem kurdum. 10kva tam sinüs inverter kullanıyorum. Kablo kesitlerine, güneş açılarına kadar çok iyi hesaplayıp kendim kurdum ama bu işte çuvalladım...
 

Ekli dosyalar

  • coverco.jpg
    coverco.jpg
    240.6 KB · Görüntüleme: 76
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
A922 bir alarmdır ve motorunuzun sisteme bağlı olmadığını belirtiyor. Yani sürücünüz çıkışında bir yük göremiyor.

L1 e Şebeke fazını, l2/N yazan yere şebeke nötr bağlayacaksınız. U, V, W uçlarına da motorun U, V, W uçlarını bağlayacaksınız.

Bu şekilde mi bağlantı yaptınız?
 

Ekli dosyalar

  • V20 BAĞLANTI.png
    V20 BAĞLANTI.png
    81.9 KB · Görüntüleme: 129
A922 bir alarmdır ve motorunuzun sisteme bağlı olmadığını belirtiyor. Yani sürücünüz çıkışında bir yük göremiyor.

L1 e şebeke fazını, l2/N yazan yere şebeke nötr bağlayacaksınız. U, V, W uçlarına da motorun U, V, W uçlarını bağlayacaksınız.

Bu şekilde mi bağlantı yaptınız?

Bilgi için teşekkürler...

Dediğiniz şekilde bağladım. Ancak bir konuyu atladığım dün aklıma geldi. Motor beslemesini eskiden jeneratörden verdiğim hat üzerinden yaptım. Ama motora giden kablolarla besleme noktası arasında bir kuyu panosu var. Zannediyorum bu panoyu aradan çıkarmam gerekiyor. O pano suyun bitip bitmediğini kontrol eden sensörlerin durumuna göre motora yol veriyor. Çiftliğe ilk gittiğimde direkt yol vermeyi deneyeceğim..

Motorum 3 faz 380V şeklinde geçiyor. Inverter 3 faz 240 V olarak görünüyor bu sorun olur mu acaba?
 
Gönderdiğiniz fotoğraftaki motor 3 fazdır. Sürücü model numarasına baktığımızda girişi monofaze çıkışı trifaze bir sürücüdür, sıkıntı olmaz. Siz böyle bir sürücü istediğiniz için size bu modeli satmışlar. Sıkıntı olmaz çalışır.
 
Panoyu aradan çıkarınca Pompayı çalıştırdım. Çok güzel çalışıyor. Üstelik hızını ve dolayısı ile harcadığı elektriği kontrol edebilmek çok güzel. Şimdi kafamda 2 soru kaldı..
Güç, devir gibi parametreler dışında Cosinus phi değeri giriliyor ama bunun kaç olduğunu bilmiyorum. Çalışıyor ama yanlış mı doğru mu bilemiyorum...

Daha önemli 2. sorum ise aradan kuyu panosunu çıkardım ve elbette bu durumda suyun bittiğini takip edip gerektiğinde devreyi kesen sensör de devreden çıkmış oldu. Bun sensörü Sürücüye bağlama ve bu işi kontrol etmesini, su bittiğinde motoru durdurmasını sağlamanın bir yolu var mı acaba?
 
Son düzenleme:
Cosşnüs phi değerini bilmiyorsanız standart değerde bırakabilirsiniz. Çok sıkıntı olmaz.
Diğer konuda büyük ihtimalle sizin dediğiniz panoda sensör kontaktörü devreye alıp çıkartıyordur. O kontağı sürücüye start vermek için kullanabilirsiniz. Bir projesi varsa daha iyi olur yardımcı olmak adına.
 
0.75 kw v20 siemens sürücüyle 2 adet 0.25 kw ac motor calistirabilirmiyiz?
parametrelwrde değişiklik gerekirmi?
 
Merhaba

Sinamics V20'yi, 11 Adet 265Watt Güneş panelini Seri bağlayıp DC Baradan 400V ile besleyerek 2,2kw su motorunu çalıştırdım. Cihaz Yeterli güneş ışığı alınca motoru sürmeye başlıyor. Güneş ışığı azalınca da duruyor. Gün içindeki ışık şiddetine göre motor devrini ayarlayıp sürekli bir çalışma sağlıyor. Çin malı sürücülerden daha iyi verim aldığımı söyleyebilirim. ANCAK BU İŞİ YAPARKEN ALMANYA SIEMENS TARAFINDAN PAYLAŞILMIŞ BİR PDF DOSYADAN FAYDALANDIM. BİLGİ İÇİN SIEMENS TÜRKİYEYE BAŞVURDUĞUMDA OLAMAYACAĞINI, BUNUN MÜMKÜN OLMADIĞINI SÖYLEDİLER. TEKRAR ALMANYA SIEMENS'E DÖNDÜM VE KONUYU ÇÖZMEMİ SAĞLADILAR. Neticeyi burada paylaşmamın sebebi hem konuya zenginlik gelsin hem de yabancı firmaların TR temsilciliklerinin size verdikleri her türlü bilgiyi tekrar sorgulama tavsiyesi mahiyetindedir. SIEMENS GIBI CIDDI BIR FIRMANIN TURKİYE TEMSİLCİLİĞİNİN YAKLAŞIMINI KENDİLERİNE YAKIŞTIRAMADIM. MÜHENDİSLİKTE HALEN ÇOK GERİYİZ. BİZE HAZIR SUNULANI BİLE VATANDAŞIMIZA AKTARAMIYORUZ. Resimlerde gördüğünüz gibi AC beslemesine giriş yok, DC baradan 6mm solar kablo ile giriş yapılmış durumda ve Cihaz akşam üsü olduğundan 45hz ile yani full hız olan 50hz nin az altında motoru sürüyor.
 

Ekli dosyalar

  • 20190821_163903.jpg
    20190821_163903.jpg
    129.9 KB · Görüntüleme: 76
  • 20190821_163914.jpg
    20190821_163914.jpg
    121.9 KB · Görüntüleme: 78
Gün içindeki ışık şiddetine göre motor devrini ayarlayıp sürekli bir çalışma sağlıyor.
Bunu nasıl sağlıyorsunuz merak ettim . Ayrıca 11 adet güneş paneli en iyi ihtimalle 5000 lira maliyet yapıyor . Bu sistem ne kadar sürede kendini kompanze edecek ?
 
Son düzenleme:
Bahsettiğiniz pdf dosyayı ekleyebilirmisiniz ?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,971
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst