Siemens Simotion Scout

x0914667

Üye
Katılım
21 Tem 2006
Mesajlar
443
Puanları
1
Yaş
39
Siemens Simotion Scout örnek programlarını nereden temin edebiliriz.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
simotion scout ya da starter'da örnek program diye bi kavram yoktur. çünkü bu programlar sinamics'le sürülen bi servo sistemi devreye alma amacıyla kullanıldığı için uygulamaya bağlı olarak bir çalışma yapılmalıdır. dolayısıyla nasıl bir uygulama yapacaksanız onunla ilgili bir proje hazırlamalısınız.
 
Merhaba
Eger plc kontrollü birkaç sevo çalıştıracaksanız arkadaşın dediği gibi sadece prametresel ayarlar yapan bir kullanıma sahip scout, s120 servo ile mm440 arasında cok fazla fark olmuyor , ama smotion kontrol ünitesi ile senkron çalışan bir uygulama yapıcaksanız ozaman hersey mümkün. ve cok komplex bir yazılım oluyor scout.
Ne tarz bir uygulama oldugunu belirtirsen yardımcı olmaya çalışıyım.
 
4 eksenli servo motorlu D435 serisi işlemcili ve ET200 digital input outputlu bir sistem üzerinde çalışma yapacağım.Elinizde döküman varsa memnun olurum.
 
selam arkadaşlar.
simotion scout programını nerden bulabilir.yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
 
evet lisanslı.yoksa siemens firmasından mı almam gerekicek.
 
siteyi kuranlara derin teşekkürlerimi bildiririm.25 yıllık meslek hayatımda bilmediğim bir çok şeyi ögrendim. bilgilerim tazelendi.yeniden teekkür ederim
 
isomail82 ' Alıntı:
evet lisanslı.yoksa siemens firmasından mı almam gerekicek.

scout v4.1 in linkleri internet üzerinden mevcut.aynı zamanda gerekli licence dosyaları da var.Uygulamanızı biraz açarsanız yardımcı olabilirim.Ne tip sorunlar yaşıyorsunuz?
 
ben motoru hep belli eksende durdurmak istiyorum.ve belli mesafeye kadar hareket kontrolu yaptırıcam.
yardımınız için teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,611
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst