Siemens servo sürücü parametreleri

ceyran_41

Üye
Katılım
8 Ara 2007
Mesajlar
292
Puanları
1
Yaş
42
Merhaba arkadaşlr saygıdeğer ustalarım sadece bir makinede 65 tane siemens sevomotorum bulunduğundan simotion sürücülerdeki el ile ayarlanan sabit parametrelere ihtiyaç duymaktayım bu konu ile ilgilenen arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Öncelikle olaya yanlış açıdan bakıyorsun kardeş. Simotion sürücü değil hareket kontrol işlemcisidir. İçinde entegre olarak sinamics sürücü bulunur. Simotion'ın yanına line ve motor modüller eklenerek sistem tamamlanmış olur.

Bu açıdan olaya yaklaşırsam tahmin ediyorum ki sinamics parametrelerini merak ediyorsun. Ancak sisteminde simotion varsa bop'dan parametre girmenin bir manası yoktur çünkü bütün eksen işlemleri simotion scout yazılımı ile yapılır. Çünkü arka planda işleyen bir program vardır ve bütün setpoint, enables vs. bu program tarafından kontrol edilir. Devreye alma süreci de yine simotion scout üzerinden gerçekleştirilir.

Yok ben simotion kullanmıyorum sadece sinamics kullanıyorum ve elle devreye almak istiyorum dersen sana nasıl bir uygulama yapacağını sormam lazım. Kişisel görüşüm çok yanlış bir genelleme yapmışssınız. El ile ayarlanan sabit parametrelerden kastınız nedir? Kalkış rampası, off3 süresii vs tarzı parametrelerse sana yardımcı olabilirim. Ancak daha verimli olması açısından http://support.automation.siemens.com dan sinamics s120 list manual'i indirmeni tavsiye ederim. Bu manual s120'nin tüm parametrelerini içerir.

Bununla birlikte sorununu tam olarak ve açık bir şekilde ifade edebilirsen daha hızlı sonuca gidebiliriz.
 
eminmisin arkadaşım boptan parametre girilmediğine.. biz normal şartlarda giriyoruz.en azından p972(reset) veya sürücüyü değiştirdiinde profibus a tanıtmak için adres.. ve birçok örnek verebilirim. ezbere konuştuğunu düşünüyorum. ve simotion diyorum bunu açılımı zaten siemens motion kontroldür. senin sinamics dediğin nümerik kontrol , simovert olanlarda vektörel kontrldür.
sonuç olarak senin sınamics ile simotion farklı olaylar.hatta sürücülerin görünümü bile farklı . programı simotion scout ile yazıldığı gibi drive motion ile de sürücüye upload download yapılır.
sen sürücüleri karıştırmış olmalısın.
hatırlaman için bir bilgi vereyim bu parametreler U,P,R karakterleri ile başlıyor.
elimde 20 ye yakın parametre var.benim istediğim farklı birşeyler bulmak ve bir doküman hazırlayıp arkadaşları da bilgilendirmek.
 
Öncelikle siemens hareket kontrol çözüm ortağında çalışıyorum. Yani hergün elimin altında duran ve satışını yaptığım ürünler bunlar.

Bop'tan parametre girilmez demedim. Karmaşık bir sistemde boptan devreye almanın manası yoktur dedim. Sen dersen ki ben posizyon kontrollü değil de hız kontrollü çalıştıracağım sürücüyü, o zaman 15 parametreyi geçmez sistem yapısı ve bop kullanırsın. Ancak bir epos veya mdi posizyonlama yapacaksan en az 100-150 arası parametre lazım oluyor ki bunu da boptan girmenin bir manası yok.

Sinamics siemensin sürücü alilesidir ve sinümerik kontrol ünitesinin yanında sürücü olarak takılabilir. Sinamics s120 serisinde cu310, cu315 ve cu320 sinamics sürücüler bulunur. S110 serisinde sadece cu305 vardır. Bunlardan cu320 birden fazla eksen sürebilirken diğerleri tek eksen işler için üretilmiştir. Cu320 mödüler olarak line ve motor modül ile birlikte kullanılırken 305, 315, 320 kompatk sürücülerdir ve pm güç modülü ile kullanılır. Bu bahsettiğim sürüclerde hem vektör hem de servo kontrol yapabilirsin. Ancak cu305 yani s110 serisi sadece servo kontrole izin verir.

Simotion'a gelirsek. Simotion kontrol ünitesi kendi içerisinde sinamics sürücü katını da bulundurur. Ancak bu sadece kontrol katıdır. Güç katını oluşturmak için de cu320'de olduğu gibi line modül ve motor modül kullanırsın.

Drive motion derken de drive monitör demek istemişssin sanırım. Evet parametre ayar ve upload/download'da kullanılan bir programdır. Masterdrive, micromaster, simovert, simoreg dc master, midimaster, simotras serisi sürüclerde kullanılır. Sinamics sürücüleri drive monitör ile değil starter yazılımı ile devreye alırsınız. Starter ile simotion scout arasında da fark vardır. Starter sürücü devreye alma yazılımı iken, simotion scout ile hem devreye alma hem de program yazılımı gerçekleştirilebilir.

Gördüğün gibi herşey net ve açık. Özellikle yazdığın "senin sinamics dediğin nümerik kontrol , simovert olanlarda vektörel kontrldür." cümle kesinlikle yanlış bir bilgidir. Sinamics sürücüler hem vektör hem de servo kontrol yapabilir.

İlk mesajındaki soruya gelirsek dediğim gibi "sinamics list manual "parametreleri bulabilmen için işe yarayacaktır. Bana da şu işi yapmak için hangi parametreyi kullanmalıyım veya hangi yolu izlemeliyim şeklinde soru sorarsan yol göstermekten mutluluk duyarım.

İyi çalışmalar dilerim.

Düzeltme: Şunu da belirtmek isterim ki, burada bahsettiğim simotion, simotion d ailesidir. Simotion C ve Simotion P sürücü bazlı uygulamalarda pek tercih edilmez.
 
Arkadaşım benim sorunum problem gidermek değil.Yeni bir sürücü de devreye almam gerekmiyor.böyle birşey de yazmadım zaten.dikkatli okuyunuz.sadece sürücüdeki bop tan girilen parametrelere ihtiyacım var diye açmıştım mesajı.elimde 20 ye yakın parametre var.
masterdrive mc model sürücüler kullanıyoruz.
drive monitör ile sürücüye program yüklüyoruz. plc ile haberleşiyor.
siz sınamıcs diye anlayıp ona göre yorum yaptınız zannedersem.
ve masterdrive in VC modeli de var bu da vektörel olmuyor mu.
doğru cevap için bazı şeyleri doğru okumak ve doğru anlamak lazım!...
 
  • Beğen
Tepkiler: KRM
Merhaba arkadaşlr saygıdeğer ustalarım sadece bir makinede 65 tane siemens sevomotorum bulunduğundan simotion sürücülerdeki el ile ayarlanan sabit parametrelere ihtiyaç duymaktayım bu konu ile ilgilenen arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

İlk mesajınız bu ve ben de ilk mesajınıza göre yorum yaptım. Burada simotion'dan bahsetmişssiniz. Piyasada bu işle az çok uğraşayan her hangibir kişiye simotion ile sürücü kullanıyorum deseniz hemen sinamics mi der. Simotion ile masterdrive kullanılmaz. Bunun en büyük nedeni masterdrive'da drive-cliq arayüzünün olmamasıdır. O yüzden doğal olarak sinamics anladım ve size sinamics'e göre cevap verdim.

Evet masterdrive'a takılan kontrol kartına göre (cuvc veya cumc) -ki kompakt plus masterdrivelar'da kart takılmaz güç katı ve kontrol katı birleşiktir- vektör ve motion kontrol yapabilirsiniz. Bu konuda sıkıntı yaşamadığınız aşikar. Parametre ihtiyacınız için ekteki dökümanı kullanabilirsiniz. Bu döküman masterdrive mc 2.4 versiyonunun parametre listesidir.
 

Ekli dosyalar

  • mc24_kompend_par_e.pdf
    895.7 KB · Görüntüleme: 552
Sevgili Ceyran_41

Simotion 10 ve 11 inci hatlarda gelecektir.
Şuanda kullandıgın seri Masterdrive PERFORFANCE II
7021 0TP50... 50 MC
7021 0TP60... 60 VC
7021 0TP70... 70 MC PERFORMANS II(CORE DUO)

SAYGILARIMLA
 
tonightsthenight arkadaşımıza verdiği bilgilerden dolayı teşekkürler...
 
Simotion işlemcisini kullanarak, profibus kullanılarak masterdrive uygulamaları yapılabilir. Ben masterdrive'ın hem CU2 hem de CUVC kontrol kartlı sürücülerini simotion kullanarak sürdüm.
 
meraba öncelikle herkeze slmlar saygılar diyerek hemen konuya giriyorum..kısaca sormak istedigim konu sudur..elimde 4 tane servo motor ve bu motorları program yardımıyla bir filmin film içindeki hareketlerini bu 4 motora aktarmak istiyorum yani 5d platformlardaki gibi sistem nasıl kurulur biliyorum bilmedigim bu program nasıldır bulunurmu elimde bir cok filmin yazılmıs data kodları mevcut tek eksigim bir program şimdiden yardımlarınız için tesekkürler......
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst