Siemens Servo Motor Sorunu

balikci

Üye
Katılım
30 May 2007
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar makinamızda kullanmak üzere yedekde bulundurmak amacıyla Siemens 1FT6134- 6AC71 -1AL3 Servomotor sipariş ettik.Geçenlerde motoru denemek üzere boşda sadece bağantı ve resolver kablolarını takarak görmek istedik.Makina üzerindeki motor etiket değerleri ile bizim sipariş ettiğimiz motor etiket değerleri aynı.Fakat yedek deki motor malesef çalışmadı.Sürücüsü start verir vermez F082 hata kodunu (Siemens Masterdriver MC) veriyor.Sizce motoru çalıştıramamızın nedeni ne olabilir?Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim...Firma bize motoru bize gönderin bakalım diyor.Ama firmaya göndermek zaman alıcı bir durum.Önerilerinize ihtiyacım var....
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba,
F082 hata kodu "TB/CB telegram failure" olarak geçiyor. P722 değerini, CB\TB boardının tam olarak yerleşip yerleşmediğinden emin ol..
 
Merhaba,
F082 hata kodu "TB/CB telegram failure" olarak geçiyor. P722 değerini, CB\TB boardının tam olarak yerleşip yerleşmediğinden emin ol..

Benim burada yaptığım iş aynı sürücü'ye ait çalışan motoru söküp yerine yedek aldığımız motoru takmak.Dolayısı ile sürücü boardında değilmiş gibi geliyor bana.Ayrıca P722 değerinnde dikkat etmem gereken değer nedir?
 
Bu hata kodu için şu ifade verilmiş:"No new process data have been received by the TB or the CB within the telegram failure time." P722 süresinde TB veya CB den ilgili veri gelmediği için bu hatayı alıyorsunuz.
yani dediğim gibi
CB or TB yi replace etmeniz gerekiyor olabilir.
 
Driverda otomatik tanımlama diye bir fonksiyon var. Bu her servo sürücüsünde ve driverda vardır. Daha önceki motor için bunu yaptıysanız eğer ve motoru değiştirdiyseniz bunu yeniden yapmanız gerekebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,307
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst