siemens s7_200 hakkında

haltın

Üye
Katılım
6 Eki 2008
Mesajlar
292
Puanları
1
Herkese merhaba,
Öncelikle başlık açma sebebimi açıklayayım. Plc öğrenmeye çalışan çoğu kişinin yolu siemens s7-200 serisi ile kesişmiştir. Eğitim kurumlarında da bu plc yoğunlukla kullanılmakta. Bu seri hakkında birbirinden alıntı olsa da Türkçe kaynaklar mevcut.
Ayrıca s7-200 simulator ve pc-simu gibi simulatorler var.
Ben başlangıç seviyesinde diyebileceğim bir plc bilgim ile devre tasarımında zaman zaman tıkanmaktayım o sorunu aşıncada ne kadar basit olduğunu görüyorum. Sizlerde aynı sorunlar ile karşılaşıyor olabilirsiniz.
Ayrıca forumdaki diğer başlıklara yorum yapan sayısı daha fazlayken. Plc konu başlığı altında yorum yapanların sayısı daha az gibi geliyor.
Siemens s7-200 hakkında bildiklerimi burada paylaşıp. Bilmediklerimede sizin katkılarınızı bekliyorum.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
STEP7 MicroWIN plc programlama yazılımı haricinde
Plc programlamayı görsellik sunarak daha kolay ve eğlenceli hale getiren iki programın daha bilgisayarınızda olmasında fayda var.

1. s7_200_simulator: Bunu sanal plc olarak kullanıyoruz. s7_200 serisinin tüm işlemcilerini içerisinde bulunduruyor. Plc giriş uçlarına bağlı olan sanal butonlardan sinyal uygulayarak programın çalışmasını simulator olarak görüyoruz. Tabiki simulatorun çalışması için hazırladığımız programı sanal plc ye yüklemeliyiz. Şifresi 6596 dır.

2. Programımız ise PC_SIMU: (version 3.0 yüklemeniz tavsiye olunur.) Bu programı kullanmak görsel olarak çok şey katıyor. Mesela bir motorun devir yönünün değişimini. Bir silindirin ileri geri çalışmasında sensörlerin görevlerini, Kapasitif, endüktif sensörlerin banttan geçen nesneleri algılamalarını. Tankların dolması, boşalması vb birçok özelliği simule etmesi. Şifresi 0000 dır.
 
merhaba PC_SIMU varsa yükleyebilirmisin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,479
Kullanıcılar
449,893
Son üye
bozwolf

Yeni konular

Geri
Üst