Siemens S7300 PLC ~ Pc bağlantısı ile ilgili

rahip1st

Üye
Katılım
7 Ağu 2014
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
38
Selamun aleyküm arkadaslar.
ÖNCELİKLE Form yoneticilerinden özür idliyorum benim konuma uygun bir uyer bulamadım buraya daldım ve yardım istiyorum uintronic plc de iyiyim fakat su an bulundugum is yerinde siemens calısıyorlar benden istedikleri sadece programları yazılımcıdan alıp plc ye atmam fakat unitronicsde serial donusturucu ile yaptıgım is kadar kolay sandım burda prograramı plc ye atmayı ama degilmis ethernet le baglanamıyorum arastırdım anlatılanları yaptım yada yanlıs yaptım bilmiyorum hayır sever bir arkadas TW Yardımı ile 1 kez bunu atmayı bana gosterirse cidden minnettar olacagım isimi kaybetmek uzereyim :(
cagrı bırakın ben sizi arayım. LÜTFEN Kardesler acil yardım :( siemen s7 300 bu arada sadece programı plc ye atmam lazım :(
**** *** ** **
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Team viever ile bir kez gosterilse birdahakine cok kolay yaparım Lütfen anlayısınız ve hassasiyetiniz icin tskler. :(
 
Hocam, iyi günler. Doğrusu insan neden bir program yükleme yüzünden işini kaybeder bilmiyorum ama vereceğim linkte Ethernetle nasıl bağlantı kurulması gerektiğini belirten 8 vidyo var, bence bunları sırasıyla izleyip halledersin diye düşünüyorum. Part2, 3 diye yanında yazıyor, sırasıyla takip edersin.

 
A.selam hocam ilgin alakn icin cok tsk ederim ya ben gelistirecegime kendimi soz verdim ve su an programı dahi atamıyorum attgın video yu izledim sorunum orda ama aynılarını yapmama ragmen hic bir Ethernet kartını kabul etmiyor test e geldimmi hepsini tek tek sectim yinede error diyor kfayı yiyecegim artık olmuyor olmuyor :(
 
Error olarak ne yazıyor birde hangi aşamada oluyor? kopyalayıp yapıştırabilir misin? Bu arada gönderdiğim vidyo 8 kısımdan oluşuyor. Diğer kısımlarınıda youtubedan izle. Birde buna ek olarak MPI Adaptör ilede bağlanabilirsin ama oradada ayar yapman gerekiyor.
 
Mc cagdas ustad oncelikle su ilgin ve alakan icin allah razı olsun. 2 cisi hatam şu

1jVa3D.jpg


3 cüsü ÖM den Tel nonu yazsan Seni arasam sunu bir kez bana gostersen Minnetar kalacam...
istersen maddi de iletisim kurarım yeterki su programı plc ye bi atabileyim 1 kez gorsem tamam
UNİTRONİCS olsa yeni bastan yazarım ne teferruatlıymıs siemens ama ögrenmem sart eylül 13 de dügün var bu ara acıkta kalmaya niyetim yok bi el atı ver cagdas üstad cok sıkmam seni telefonda.
 
Birde su var MPI girisi yokmus elektrikci cocuk oyle dedi sadece Ethernet Teşekkürer. ilgin icin.
 
Hocam, inan bende yardımcı olmak isterdim ama bir sefer kullandım ve vidyolardan takip ederek yaptım. Bence ya birşeyleri gözden kaçırıyorsun yada başka bir sıkıntı var. Bence internetten kaldığın şehrin adını kullanarak yanınada otomasyon yaz ve çıkan yeri ara derim. İllaki yardımcı olan çıkacaktır, bu önerimide acil olduğun için veriyorum yanlış anlaşılmasın.
 
plc nin sd kart slotunda kart varsa çıkarttınız mı ?
 
Merhaba;

Bildiğim kadarıyla yardımcı olayım. Simatic Manager'dan Set PG/PC ayarlarına girmelisin öncelikle buradan haberleşme türünü TCP/IP seçmelisin.

İkinci ve önemli bir husus ile PLC'ye atanmış olan IP adresi ile PLC'ye bağlanmaya çalıştığın bilgisayarın IP adreslerinin grup numaralarının aynı olup son hanesinin farklı olması. Bilgisayarının internet ayarlarından bilgisayar IP adresini, PLC IP adresini baz alarak ayarla. Örnek veriyorum;

PLC IP adresi 192.168.0.1 ise
Bilgisayar IP adresi 192.168.0.3 gibi bir şey yap. (Sadece en sondaki hane farklı olsun)

Daha sonra online olup PLC'ye programı yükle.

Kusura bakma daha fazla yardımcı olmak isterdim ama daha çok MPI kullandığımız için hatırlayabildiğim prosedür bu. Ve bir kere bu ayarları yaptıktan sonra bir dahakine sadece ethernet kablosunu takıp direk PLC'ye online bağlanabildiğin için çok sık yapılan bir işlem değil. Bundan dolayı arada kaçırdığım ayrıntılar yoktur umarım. Bu tarif ettiklerimi bir dene hocam.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst