Siemens S7300 Modbus TCP bağlantısı

palikari

Üye
Katılım
24 Ocak 2007
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar bende VIPA CPU313SC var (Siemens S7300 le aynı) Yapmak istediğim plcmi "clint" yapıp ethernet portundan modbus tcp ile ip'si ve ıd'si belli herhangi bir alete, içerisinde mevcut olan tablolarına sorgu yapmak. Basit bir şekilde ethenet portundan "clint" olup, "server" olan başka bir aleti sorgulamak.Böyle bir program elinizde varmı, yardımcı olursanız sevinirim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Söylediklerinizi doğru anladım ise modbus/TCP kullanacaksınız. Siemens'in Modbus/TCP protokolünü desteklediğini duymadım. Eğer olabiliyor ise bilmek isterim. Sorunun cevabını ben de merak ettim.
 
Aşağıdaki Step-7 yazılımını satın alarak ethernet üzerinden haberleşebiliyormuşsunuz:

S7 OpenModbus/TCP

Başka çözümü de vardır gerçi :rolleyes:
 
yokmu arkadaşlar siemensin modbus tcp sini kullanan
 
Modbus_TCPIP_S7
 

Ekli dosyalar

  • Modbus_TCPIP_S7.rar
    1.8 MB · Görüntüleme: 67
kardeş bende CPU 313C(clint) var, verdiğin örnekte CPU 315-2 DP var fark edermi, blokları değişmesimi gerekiyor yardımcı olursan sevinirim
 
kardeş vaktini alyorum ama kusura bakma, şimdi ben cpu'mu clint, pc'mi server yaptım. Modbus slave programı ile cpu'ya cevap veriyorum.Ama siemens plc lerle uğraşmadığım için cpunun benden okuduğu değerleri neresinde göreceğimi bilmiyorum yardımcı olabilirmisin
 
Bu yazılım CPU'nun yanına takılı CP343-1 Ethernet modülü için hazırlanmış. Üzerinde Ethernet portu olan CPU'lar için olan yazılım ayrı. Anladığım kadarıyla VIPA CPU da ikinci gruptaki Siemens CPU'lar gibi. Yani bir CP343-1 modülü edinmediğiniz sürece yukardaki yazılım işinizi görmez gibi (Yine de emin değilim).

Aslında çözümü VIPA'ya sormanız daha iyi olur. Mutlaka böyle bir uygulamayla daha önce karşılaşmışlardır. Türkiye temsilcisi OTES, biliyorsunuzdur.
 
puck peki sende bu mpı-usb çeviriciyi bilgisayara tanıtmak için gerekli olan driveri varmı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,169
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst