Siemens S71500 PLC IO kart hatasını sinyal olarak alma

iso60

Üye
Katılım
21 Eki 2010
Mesajlar
29
Puanları
1
Arkadaşlar merhabalar. S71500 CPU 1511-1PN model PLC kullanıyorum. Eklediğim IO kartlarında hata-sorun olduğunda bunu Scada'da görmek istiyorum. Ayrıca bazı kartların hatasına göre CPU stopa geçsin yada geçmesin ayarlarını yapmak istiyorum. Nasıl yapılır bilen var mı?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Arkadaşlar merhabalar. S71500 CPU 1511-1PN model PLC kullanıyorum. Eklediğim IO kartlarında hata-sorun olduğunda bunu SCADA'da görmek istiyorum. Ayrıca bazı kartların hatasına göre CPU stopa geçsin yada geçmesin ayarlarını yapmak istiyorum. Nasıl yapılır bilen var mı?

Siemenste Organizasyon blokları (OB) var.Onları incelemeni tavsiye ederim. Her hata için ayrı ayrı OB ler vardı.Mesela rack failure için OB86 yı çağrıyordu.
 
alacağın hataya göre stopa geçip geçmemesini belirleyebileceğini sanmıyorum. Fakat yazılımsal olarak istediğin zaman plc yi stopa alabilirsin. Belli hatalar geldiğinde belli OB ler aktif olur. Onların aktif olmasına göre işlemler yaptırabilirsin belki
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst