Siemens S71200 PLC'ye Enkoder Bağlama

Katılım
19 Eki 2014
Mesajlar
93
Puanları
1
Siemens marka bir PLC var ve benim buna enkoder bağlayarak motor hızını kontrol etmem gerekiyor. Bağlantı şekli ya da yazmam gereken program nasıl olmalı?
Plc'de motor hız ladder diyagramını yazmıştım, enkoder devreye girince değiştirmem gereken yerler var mı?
Bir de son olarak, Omron MX2 sürücü kullanıyorum, herhangi bir parametre değişikliği yapmam gerekiyor mu yoksa enkoder sadece plc ile ilgili mi?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Sürücünüz varken neden encoderla hız bilgisi almaya çalışıyorsunuz?
 
Sorunuz çok havada kalmış bence , ben sorunuzu anladığım kadarıyla cevap vereyim .
Bağlayacağınız encoder ile hat hızını bulmak istiyorsunuz sanırım , bunun için encoderin A ve B uçlarını s71200 ün belirlediğiniz hızlı girişlerine bağlayın. Bu kanalı aktif edin.

İşlem yapmak içinde s1200 counting komutu var bu bloğu kullanarak (Help dosyasından bakılabilir nasıl kullanılacağı ) sana kaç pals geldiğini görebilirsin. Gerisi 4 işlem artık , 1 pals in nekadar uzunluğa denk geldiğini bulursun . Belirli zaman aralığıyla örnekleme alırsın ( Ben 100 ms interrupt bloğunu kullanıyorum bunun için.) ve dersin ki bukadar zamanda bana atıyorum 500 pals geldi , 1 dakikada şukadar gelir. Oran orantı yani . Okadar palsinde kaç mm denk geldiğini bulmuştun zaten yukarıda , hattının hızını mm/dk cinsinden bulmuş oldun.

Biraz karışık oldu ama sorun karışık k.bakma dostum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst