siemens s7-400 plc online olup sahadaki motorun izlenmesi

mylifese

Üye
Katılım
10 Ocak 2007
Mesajlar
310
Puanları
1
Konum
İstanbul
siemens s7-400 plc online bağlanıp sahadaki motorun izlenmesi (star tve stop durumu izlenmesi ) adım adım anlatabilirmisiniz.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
wat tablo aç adresi gir takip et veya çıkışın olduğu blok hangisisi ise ona gir fc_fb vs. gözlük ikonuna tıkla online takip et tabiki kablon bağlı ve set pg pc online durumuma uygun olacak şekilde ayarlı olmalı.
 
ılk once cpu ıle hangi protokol ıle haberlesıyorsan simatic manager ana sayfasıdan optıons set pg/pc interface ayarlarından mpı veya ethernetı secmelısın.ethernet ıcın hangı ıp yı kullanıyorsa cpu o adresi yazmalısın hardware de.cpu ya onlıne olabıldın mı?olduysan arkadasın da dedıgı gıbı var table eklemelısın.blocks uzerındeykn ınsert s7 block variable table a tıklayarak ekleyebılırısın.ınput output analog ınput ve output ve ıstedıgın tum degıskenlerı buraya ekleyıp gozluk sembolunu kullanarak onlıne gorebılırsın.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst