Siemens S7 300 Virgüllü Analog İşlemler Hakkında

s_orsoglu

Üye
Katılım
8 Ara 2006
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar bi sorunum var yardımcı olursanız sevinirim. Şimdi s7 300 plc sim ve wincc yi BİRBİRİYLE SİMÜLE ETMEYİ BAŞARDIM. Yapmak istediğim bir analog inputu win cc de I/O field alanında görüntülemek.Normal virgülsüz sayıları görüntüleyebiliyorum ama virgüllü olunca olmuyor. belkide plc programında programı yanlış yazıyorum analog inputu DI REALLE ondalığa çeviyorum yine olmuyor. Nasıl yapıcam konusunda yardımlarınızı bekliyorum. ben meala yükseklik değerini simüle edicem. örneğin 3.2 mt bu analog girişe nasıl bir program yazmalıyımki Scada I/O field alanında 3.2 mt görebileyim Bide plc sim FC 105 convert blogunu simüle edemiyormu bende edemedi. teşekkürler..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Selam istediğin WinCC de analog değeri görmekmi yoksa analog değer girmekmi.
 
görmek. görebiliyorum ama virgüllü sayı göremiyorum
 
kardeş analog girişi al gerekli işlemlerden geçir(muhtemelen ekranda göstermek istediğin sıcaklık basınç seviye gibi değerler olacaktır) herhangi bir db ye at bu db yide WİNCC scadada tanımla çalışır
kullandığın db tibi real olsun (orn db20.dbd4 gbi tipi real olsun)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,311
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst