Siemens S7-200 ve 300 Haberleşme Hakkında

kacmazzz

Üye
Katılım
13 Eyl 2011
Mesajlar
110
Puanları
1
arkadaşlar bir şey ögrenmek istiyorum s7 200 ve 300 ile baglantı kurabilmek için illaki kendi orjinal program kablosumu gerekli bilgi verebilirmisiniz.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
kendi orjinal kablosunda devre var onsuz kullanamazsın
 
teşekkür ederim sağolun yani kesinlikle program kablosu olması gerek diyorsunuz başka türlü haberleşme kurulamaz
 
Aslında bu nasıl haberleşeceğinize de bağlaı, eğer S7-200'e profibus modülü ekleyip, S7-300 profibus hattına slave olarak eklemeyi düşünürseniz bast bir profibus kablosuna ihtiyacınız olur sadece.
 
sayın titus sizin kadar teknik bilgiye sahip degilim otomasyon konusunda çalıştıgım şirkette s7 serisi plc ler var ama program kabloları yok zamanında aldıramıslar bende bunu kendım yapmak ıstıyorum aslında biraz benim anlayabilecegim sekılde acıklaya bilirmisiniz :)
 
Çok özür diliyorum sizden ben sizin ilk mesajınızı sanki S7-200 ile S7-300 CPU'lar birbirleri ile haberleşecekmiş gibi algıladım. Buna göre yorum yazmıştım. Günün yorgunluğu belli ediyor kendini. Tekrar kusuruma bakmayın.:eek:
 
estafurla benım amacım sadece makına basına gıttıgımde bılgısayarla bırlıkte sadece plc baglanıp programı gorebılmek
 
S7-200 serisi CPUlar için PPI kabloya ihtiyacınız olur, S7-300 serisi CPU'lar için de MPI Adaptörüne ihtiyaç duyarsınız.
Detaylı bilgi için buradaki şematik gösterim işinize yarayacaktır.

Bu kabloların sıfırlarını almaya kalksan biraz pahalıdır, tavsiyem ikinci el falan bulabilirseniz o şekilde temin yoluna gitmenizdir. Kendi yaptığınız kablo konusunda pek bir deneyimim olmadı, kullanan da görmedim. Bu yüzden ne desem sizi yanlış yönlendirmiş olabilirim, bu yüzden bu konuda bir yorum yapmasam daha iyi.
 
teşekkür ederim yardımınız için bir konuda daha yardım almak istiyorum sizlerden dedigim gibi otomasyon konusunda yeniyim çok fazla bilgim yok kendim evde s7 1200 çalışıyorum yardım için kitap yada dvd falan almak istiyorum plsc merkezinde kitap var başka bir sitede'de dvd sini yapmışlar sizce hangisi daha mantıklı gorsel anlatım mı yoksa kitapmı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,512
Kullanıcılar
449,902
Son üye
gever3030

Yeni konular

Geri
Üst