Siemens S120 devreye alma

vardiyacı

Üye
Katılım
18 Mar 2016
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
37
Yeni kurmaya çalışıyoruz siz değerli abilerimiz hocalarımızın destekleriyle problemleri aşarız inşallah
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Bu allahın belası aleti memlekete sokanınn....
Yahu almanyada bilmem kaç milyon türk çalısıyor,eminim siemensde en az 50-100 türk mühendis vardır.
Binlerce lira verip alınan cihazın adam akıllı türkce kullanma kılavuzu olmazmı.her dilde var türkcesi yok.(yukarda yazdıgım o memlekete sokanın kelimesi tam burda devreye giriyor.türkce kullanma kılavuzu olmayan ürünü türkiyeye ne diye sokarsınız.Türkcesi var diyen olursa veririm o klavuzu eline anladıgıyla programlasında göreyim.)
vardiyacı adlı arkadas 4 sene evvel yazmıs,bilen cıkmamıs.Ha bilende mezara götürecek ya cevap vermeye tenezül etmemis.
Ha bunuda gectim bu bokları üretmiyoruz madem,bu üniversiteler ne halt işliyor,bir bok üretecekleri yok bari gavurun ürettiklerine kullanma kılavuzu hazırlasınlar.
Alman manyagıda en iyisini üretecem diye bir cihaz yapmıs 2000 sayfa ingilizce kullanma kılavuzu.Bire manyak sadece bu cihazı tam olarak anlamak bile 2 tane üniversiteyi birlikte bitirmeye bedel.eminim türkiyede ben bu haltı tam biliyorum diye cıkacak bir tane babayigit bulamazsın.Buna üniversitelerimizdeki birhalt üretmeyen proflarda dahil.
Diyeceksinizki servisini arayın destek versinler.Aradım verdikleri destek bu ürün 10 yıl önce üretimden kalktı,2000 sayfa ingilizce kullanma kılavuzunun adresini gönderdi.Yani türkcesi al sen o motoru bir yerine .....
3 gündür mal mal ingilizce,rusca çince adamların ne bok yediklerini anlamaya çalısıyorum.Makinaya yazacagım programı bıraktım bu allahın belası cihazı ögrenmeye çalısıyorum.Ha vaz gectim zaten.fabrikada 2 tane motor çöpe gitmesin,yazıktır milli servet diye düşünüyordum.Makina sayısı artınca yerli ve milli daha basit çözüm buldum.Şimdi alman alsın o motorları biryerlerine s....,
 
Kardeş bu konuda sana hak veriyorum.Ben 2 senedir araştiriyorum.2 aydirda 3 arkadaş uğraşiyoruz.daha plcden start veremedik.benim makina S110 cu305 plc 1200 pn'li Siemensin bela işlerinden bir tanesi illallah ettirdi.ama vazgeçmedim.Anlatirim diyen olursada sevinirim.
 
Kardeş bu konuda sana hak veriyorum.Ben 2 senedir araştiriyorum.2 aydirda 3 arkadaş uğraşiyoruz.daha plcden start veremedik.benim makina S110 cu305 plc 1200 pn'li Siemensin bela işlerinden bir tanesi illallah ettirdi.ama vazgeçmedim.Anlatirim diyen olursada sevinirim.
plc den 2 türlü sürme yöntemi var.
öncelikle epos ile mi yoksa teknoloji obje ile mi süreceğinze karar vermeniz lazım. Ardından starter tarafında ona göre kurulum bölümünde kurulum yapmanız lazım ezbere hatırlamıyorum.
epos ile süreceksiniz üstteki videodaki 02.14sn. deki gibi basic positioner bölümünü seçmeniz lazım.lazım
eğer teknoloj obje ile süreceksiniz teknoloji controlleri işaretleyeceksiniz.
umarım yardımcı olmuşumdur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,147
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst