Siemens RS-485 Modbus Rtu data okuma

Huh Merhaba;
Ek mödül kullanılmış 1241(422/485 modül) cpu sol tarafına takılmış,sadece Modbus TCP için modüle gerek yok.

Kolay Gelsin
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Tcpyi denedim biliyorum ama rtu için modülden bahsedilmeyince ümitlendim birden, modulsuz oluyor diye.
 
Merhaba okursunuz ama hmı varsa hmı larda rs232 ve rs485 portları mevcut mesela örnek verecek olursak sisteminizde plc hmı ve hız kontrol cihazı olduğunu varsayalım.
Plc ile hmi yi ethernet üzerinden haberleştiriyorsunuz. Hmı ile inverteri da rs 485 üzerinden haberleştirdiğimizi var sayalım burda hmı arayüz olarak kullanıyoruz bilgi alış verisini hmi üzerinden yapabilirsiniz
 
Port ID hatası alıyorum.
Yardımcı olurmusunuz ???
Ekran Alıntısı.PNG
 
Port ID hatası alıyorum.
Yardımcı olurmusunuz ???Ekli dosyayı görüntüle 50711
Halil Uğurlu Merhabalar,modbus MB_Master kullandığınıza göre modbus RTU kullanmanız gerek bunun içinde Modbus_MB_Com_load bloğunu ve modbus RTU haberleşme cm1241 modülünüz olması gerek.
Eğer TCP haberleşecekseniz modbus server bloğunu kullanmanız gerek,hangisi üzerinden haberleşecekseniz bilgi verirseniz yardımcı olalım.

Kolay Gelsin
 
Merhaba mmtkaya1 bey ,
Kullandığımız Modbus_MB_Com_load bloğunu ve modbus RTU haberleşme cm1241 modülüdür.Sizin dediğinizi yaptım ancak aşağıdaki hatayı alıyoruz.
Busy 1 oluyor öyle kalıyor ne yapmak lazım değer okunmuyor.
EI2041 ENDA İndikatör kullanıyorum.
 
Son düzenleme:
Endanın kılavuzından gördüğüm kadarı ile anlık ekran verileri Holding registırda değil input word registırdan okunuyor o nedenle Mb master blokta DATA_ADDR 30001 den başlatın yine 3 word okuyun ,DATA_PTR kısmına array sıfırı değil tüm arrayı yazın sizin örnekte Data_block_1. sıcaklık şeklinde yazın array köseli parantezleri koymayın.yada pointer formatında örnek olarak eğer sizin db1 ise ve ilk değerden itibaren yazacaksanız P#db1.dbx0.0 byte 6 diye yazın .

Kolay Gelsin
 
Merhaba mmtkaya1 Bey ,
Söylediklerinizi yaptım ancak yine de busy 1 oluyor.Bu yüzden veri okuma başarısız oluyor.
 

Ekli dosyalar

  • rs.png
    rs.png
    70.7 KB · Görüntüleme: 59

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst